Τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγα τα Ελληνόπουλα που μπαίνουν στο αεροπλάνο με προορισμό κάποιο High School ή Κολέγιο της Αμερικής με σκοπό να βελτιωθούν και -γιατί όχι;- να κυνηγήσουν το όνειρο της επαγγελματικής καριέρας στο ΝΒΑ. Επειδή κάτι τέτοιο, όμως, μοιάζει ως κάτι εξαιρετικά δύσκολο για τους Έλληνες, οι περισσότεροι εξ αυτών βλέπουν την Αμερική ως μία προοπτική εξέλιξης με σκοπό να επιστρέψουν στην Ελλάδα πιο έτοιμοι και δυνατοί σε όλους τους τομείς.

Ένα από τα παιδιά που θα αγωνίζονται τη νέα αγωνιστική περίοδο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι ο Ηλίας Θεοδώρου. Ο ύψους 2μ05 πάουερ φόργουορντ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας μας στις “μικρές ηλικίες” αφού η πλαστικότητά του και το εξαιρετικό περιφερειακό σουτ είναι δύο στοιχεία που δεν συναντώνται εύκολα σε παιδιά του ύψους του.

Πρόκειται, άλλωστε, για ένα παιδί που έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε μελλοντικό σταρ του ελληνικού πρωταθλήματος, αρκεί φυσικά να δουλέψει σκληρά και να… ξεπεράσει τα όριά του.
Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα Εφήβων της ΕΣΚΑ φτάνοντας με το τριφύλλι μέχρι τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας.

Παρά το γεγονός, μάλιστα, πως αποκτήθηκε (μέσω υποσχετικής από τον Ποσειδώνα Ν. Ψυχικού, όπου ανήκει) την τελευταία στιγμή χάνοντας την προετοιμασία με τους “πράσινους”, η συνεισφορά του ήταν σημαντική αφού μέτρησε 7.8 πόντους και 5.3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

“Πρόκειται για έναν πολύ ταλαντούχο παίκτη με πολύ καλά αθλητικά προσόντα και τεράστια περιθώρια εξέλιξης. Δυνατό του σημείο είναι το πολύ καλό σουτ που διαθέτει από μέση και μακρινή απόσταση, ενώ το ύψος του σε συνδυασμό με τα μεγάλα άκρα που έχει τον βοηθούν να ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία. Συν τοις άλλοις είναι πολύ καλός στην άμυνα ψηλά αφού διακρίνεται για την έφεσή του στα κοψίματα και έχει την ικανότητα να αλλοιώνει πολλές επιθέσεις των αντιπάλων”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο basketblog.gr ο προπονητής του στους “πράσινους” Εφήβους, Κώστας Παπαδόπουλος.

Ο Ηλίας Θεοδώρου ετοιμάζει… βαλίτσες για την Αμερική, όπου θα αγωνιστεί αρχικά στους “Lancers” του St’ John’s Prep School (στο Ουινσκόνσιν) προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα και, εν συνεχεία, να κάνει το μεγάλο βήμα για το NCAA, απ όπου, πάντως, έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον μερικών κολεγίων πρώτης κατηγορίας.

Κι αν, όπως λένε οι Κινέζοι, μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο για να γνωρίσετε καλύτερα τον νεαρό πάουερ φόργουορντ που θα δοκιμάσει την τύχη του στην Αμερική