Στο περιθώριο του Διεθνούς Σεμιναρίου “Φαίδων Ματθαίου” που διεξάγεται από τον ΣΕΠΚ στη Θεσσαλονίκη, ένας από τους ομιλητές, ο προπονητής της Καντού Αντρέα Τρινκιέρι έκανε δηλώσεις μιλώντας αρχικά για το σεμινάριο: “Το επίπεδο του σεμιναρίου είναι υψηλό. Είμαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι εδώ. Νιώθω επίσης τυχερός που μιλάω πριν τον Ομπράντοβιτς, γιατί όποιος μιλήσει μετά από αυτόν θα καταλάβει ότι πρόκειται για ιδιοφυΐα”.

Για το μπάσκετ στην Ελλάδα είπε: “Η Ελλάδα είναι μία μπασκετική χώρα. Είναι πολύ ωραίο μέρες για παίκτες και προπονητές. Μακάρι να μου δινόταν η ευκαιρία να γίνω προπονητής σε μία ελληνική ομάδα. Οταν παίζω απέναντι σε ελληνική ομάδα ή Ελληνα προπονητή ξέρω ότι θα έχω δύσκολο έργο. Παίζουν έξυπνα και είναι επηρεασμένοι από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου, τους Σέρβους.

Το επίπεδο των Ελλήνων προπονητων είναι υψηλό. Η Ευρώπη πιστεύω ότι έχει τέσσερις μεγάλες σχολές προπονητικής. Την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σερβία. Οι Σέρβοι είναι οι πνευματικοί πατέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ”.

Για τις φήμες που τον ήθελαν να έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να αναλάβει έναν από τους δύο “αιωνίους” είπε: “Είναι απλά φήμες. Εχω άλα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Καντού“.

Οσο για την πορεία της ομάδας του τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είπε: “Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να μπούμε στα προκριματικά. Στην Ευρωλίγκα όμως οι ομάδες που μπορούν να αγωνιστούν σε αυτή είναι περισσότερες από τις θέσεις. Γενικότερα η διοργάνωση είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο μετά τα πλέι οφς του ΝΒΑ. Ελπίζω τα προκριματικά να γίνουν στην έδρα μας. Θα είναι μία σημαντική βοήθεια”.

Για την περσινή πορεία της ιταλικής ομάδας στην Ευρωλίγκα τόνισε: “Αποκλειστήκαμε από τη Μπαρτσελόνα για ένα καλάθι. Δεν είχαμε την εμπειρία να διαχειριστούμε δύο διοργανώσεις και αυτό μας στοίχισε στο πρωτάθλημα. Πολλοί το παθαίνουν στην πρώτη τους σεζόν στην Ευρωλίγκα. Ψυχολογικά αντέχαμε, αλλά ξεμείναμε πνευματικά. Οταν παίζεις με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι, 40 λεπτά ενός αγώνα, μοιάζουν με πέντε αγώνες ιταλικού πρωταθλήματος”.

Τέλος, μίλησε για το ιταλικό πρωτάθλημα: “Η Σιένα πέρσι είχε έξι φορές το μπάτζετ μας και η Αρμάνι τέσσερις. Το χρήμα κινεί τον κόσμο αλλά δεν δεν πασάρει και δεν παίζει άμυνα. Το χρήμα σε βοηθάει να διαλέξεις καλούς παίκτες, όμως δεν σε βοηθάει να τους κάνεις ομάδα. Εχει έρθει τέλος εποχής για την Καντού. Του χρόνου θα είμαστε κατά 70% διαφορετικοί. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά”.