Έχουμε συνηθίσει σε πολιτικούς που άλλα λένε προεκλογικά και άλλα πράττουν αφού εκλεγούν. Ο Γιάννης Ιωαννίδης έδειξε σύμπτωση λόγων και έργων κι επειδή δεν μπορεί να καταγράφουμε μόνο τα αρνητικά, να ρίχνουμε το “ανάθεμα” (τις περισσότερες φορές δικαιολογημένα) σε όσους ασχολούνται με τα κοινά, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να πούμε ένα μεγάλο “μπράβο Γιάννη” στον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Προεκλογική του δέσμευση ήταν να διορθώσει μια εσφαλμένη κίνηση της προηγούμενης κυβέρνησης και να επαναφέρει τον λεγόμενο “ειδικό αθλητισμό” στο Υφυπουργείο Αθλητισμού. Η μεταφορά του στο Υγείας ήταν από κάθε άποψη λάθος κίνηση, κάτι που φάνηκε από την πρώτη στιγμή.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έσπευσε να επαναφέρει τους αθλητές με αναπηρία (ανάμεσά τους και την Ομοσπονδία μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο) στον φυσικό τους χώρο, στον τομέα του αθλητισμού.

Ο αγωνιστικός αθλητισμός δεν έχει (και δεν μπορούσε να έχει) σχέση με την άθληση θεραπευτικού χαρακτήρα. Δεν είναι ανάπηροι που αθλούνται, αλλά αθλητές με αναπηρία και ο Γιάννης Ιωαννίδης το γνωρίζει πολύ καλά. Άλλωστε έδινε το παρόν οσάκις υπήρχε εκδήλωση, όχι καθ’ υποχρέωση.

Γνώστης των προβλημάτων του χώρου, έχοντας τακτικότατη επαφή με τους παράγοντες και τους αθλητές, έδωσε άμεσα λύση, διόρθωσε την εσφαλμένη αντίληψη και πλέον ο “ειδικός αθλητισμός” βρίσκεται στον χώρο που ανήκει και όχι σε “ειδικάδιαμορφωμένες επιτροπές στο Υπουργείο Υγείας.