Eίναι γεγονός ότι στην ΑΕΚ πλέουν -δικαιολογημένα “εν πολλοίς” μετά το σοκ της ποδοσφαιρικής ομάδας- σε πελάγη ευτυχίας χάρη στο αναγεννησιακό κλίμα, που δημιούργησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης ευρύτερα στην “κιτρινόμαυρη” οικογένεια.

Μόνο, που στην “κιτρινόμαυρη” οικογένεια δεν μπορεί να είναι όλα ρόδινα, όταν ο διαχρονικός ηγέτης της “Βασίλισσας”, Γιώργος Αμερικάνος, εδώ και περίπου τρία χρόνια δίνει μάχη ζωής, κτυπημένος από την μοίρα και το διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Αμερικάνος βρίσκεται καθηλωμένος στο ΚΑΤ.

Η αγαπημένη σύζυγος του “Παγκόσμιου”, η Πέπη Αμερικάνου, με παρέμβασή της προς το basketblog.gr, ξέσπασε για όλους όσοι εγκατέλειψαν τον Γιώργο και για την οικονομική “αιμορραγία”, που έχει προκληθεί στην οικογένεια από την περιπέτεια διαρκείας. Η κραυγή της… κραυγή απόγνωσης!

“Όταν εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήγα και το είπα στον Γιώργο. Του είπα “παίρνει ξανά την ΑΕΚ ο Μελισσανίδης. Η ΑΕΚ θα πάει καλά. Και θα γίνεις και εσύ καλά και θα ξαναπάς στο γήπεδο”. Ο Γιώργος μου έκλαψε! Έκλαψε από χαρά. Ο Γιώργος καταλαβαίνει. Ο οργανισμός του αντιδρά. Όσο αντιδρά δεν πρόκειται να τον αφήσω να πεθάνει. Καταλαβαίνετε; Όμως, δεν τα βγάζουμε πέρα. Πέρα από την σύνταξη του Γιώργου δεν έχουμε άλλους πόρους. Tρία χρόνια εξαντληθήκαμε. Πόσο θα αντέξουμε;

Χρειάζεται γιατρούς, νοσηλεύτριες, λογοθεραπευτή. Χρειάζονται φάρμακα και άλλα, διότι τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις. Απαιτείται επί 24 ώρες να υπάρχουν νοσοκόμες δίπλα του. Απαιτούνται περίπου 2.700 ευρώ μηνιαίως γι’ αυτό, χώρια τα άλλα έξοδα. Μόνο η οικογένειά του έχει συμβάλλει, δηλαδή εγώ και η κόρη μου, που έχει κάνει τα πάντα κι αυτή. Εξαντληθήκαμε. Έχουν “φύγει” τα αδέλφια του Γιώργου από την ζωή για να μπορούν να βοηθήσουν. Για οικονομικούς λόγους είχαμε φύγει κι από το “Υγεία”. Και πάλι όμως χρειάζονται χρήματα. Δεν υπάρχουν…”, τόνισε η κυρία Πέπη και δεν άντεξε. Λύγισε. Περιμέναμε μερικά δευτερόλεπτα να συνέλθει.

Η κυρία Πέπη, που επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, αλλά δίνει και τη δική της μάχη με υπερηφάνεια, συνέχισε: “Αντιλαμβάνομαι την ευφορία που επικρατεί στον κόσμο της ΑΕΚ και γενικότερα στην ΑΕΚ για τον Μελισσανίδη. Κι εγώ άλλωστε -και μπορούν να σας το βεβαιώσουν υπάλληλοι της Ερασιτεχνικής- ρώτησα και έμαθα ποιους συμβούλους υποστηρίζει ο Μελισσανίδης για να τον στηρίξω στις εκλογές.

Άφησα στην άκρη τα ατελείωτα προβλήματά μου και πήρα τηλέφωνο γνωστούς, που ήξερα ότι είναι μέλη της ΑΕΚ για να πάνε να ψηφίσουν Μελισσανίδη. Και το έκανα αυτό γιατί ξέρω ότι αυτό θα ήθελε και ο Γιώργος. Υπάρχει όμως και ο Αμερικάνος, ρε παιδιά… Ρώτησε κανείς τι συμβαίνει μ’ αυτόν τον άνθρωπο; Αν χρειάζεται κάτι; Τι ανάγκες έχει; Καλές οι χαρές, καλά τα πανηγύρια, αλλά ούτε ένα τηλέφωνο για τον Αμερικάνο; Ο Αμερικάνος έτρεχε για όλο τον κόσμο. Ο κόσμος τον εγκατέλειψε, αν εξαιρέσει κανείς ελάχιστους, που θέλουν, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν. Η ΑΕΚ οφείλει στον Αμερικάνο, που το όνομά της ξεπέρασε τα σύνορα. Οι παράγοντες της ΑΕΚ όμως τον εγκατέλειψαν. Επειδή θέλω να είμαι δίκαιη, ένα ποσό είχε δώσει κάποτε ο Μελισσανίδης. Όμως το μαρτύριο είναι ατελείωτο. Ο Γιώργος αν στηριχτεί λίγο ακόμα οικονομικά θα κερδίσει τη μάχη. Το πιστεύω”!

Και κατέληξε: “Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Δεν ξέρω πόσο άλλο να φωνάξω. Καιρό τώρα συγκρατούμαι. Η κατάσταση είναι οριακή για μας. Οριακή για τον Γιώργο“.