H αττική γη θα δεχθεί αύριο στην “αγκαλιά” της τον φωτορεπόρτερ Ανδρέα Καλογερόπουλο. Ο Θρακιώτης θρύλος της φωτογραφίας και της δημοσιογραφίας ναι μεν είχε καλύψει με την μηχανή του όλο το φάσμα του ελληνικού και παγκόσμιο αθλητισμού, συνδέθηκε όμως άμεσα με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την ΑΕΚ του ’68.

Στοιχείο που τον ανέδειξε η φωτογραφία που κοσμούσε επί σειρά ετών και τα γραφεία της FIBA με τους 80.000 θεατές στο Καλλιμάρμαρο. Ο Μπάμπης Καραμανλής ήταν προεδρεύων την ΚΑΕ ΑΕΚ όταν -επί διοίκησης Δρόσου- πριν από πέντε χρόνια είχαν τιμηθεί τα “εν ζωή” μέλη της “Βασίλισσας”, καθώς επίσης οι δημοσιογράφοι Φαίδων Κωνσταντουδάκης και Βασίλης Γεωργίου, αλλά και ο φωτορεπόρτερ Καλογερόπουλος.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε στο basketblog.gr για την θλιβερή είδηση: “Λογικό ήταν το μαντάτο αυτό να με επηρεάσει. Ο Καλογερόπουλος έγραψε την δική του ιστορία στον χώρο του αθλητικού φωτορεπορτάζ, αλλά και της ΑΕΚ. Δεν κρύβω ότι με το που έμαθα για τον χαμό του το μυαλό μου πήγε σ’ εκείνη εκδήλωση του ΟΑΚΑ για την οποία είχαμε δουλέψει πολλοί άνθρωποι. Μεταξύ των οποίων και ο Άκης Τσόλης. Το γραφείο του είχε την ευθύνη του μάρκετινγκ της ΚΑΕ. Δεν θέλαμε να ξεχάσουμε κάποιον από την “Βασίλισσα”. Στην πορεία της ζωής αυτά μένουν.

Με πήγε βέβαια και σαράντα πέντε χρόνια πίσω, στη μαγική βραδιά της 4ης Απριλίου, που θα ήθελα να είχα ζήσει από κοντά και όχι μόνο μέσα από διηγήσεις και εικόνες, μερικές εκ των οποίων αποτελούν προϊόν της δουλειάς του Καλογερόπουλου, που έχει ανεκτίμητη αξία. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.