Πέρασε μία δοκιμασία επί ένα μήνα. Μαζί με άλλους αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο. Το μέλλον του οιουδήποτε άδηλον, επομένως και του Κανέλλου Γαρμπή, ο οποίος όμως δεν το βάζει κάτω. Ο ταλαντούχος άσσος από τον Κάλαμο φαίνεται ότι “κέρδισε πόντους” στην “Ευρωπαϊκή Ακαδημία” (Εurope Βasketball Αcademy) της Τζιρόνα όπου “θήτευσε” φέτος το καλοκαίρι. Για του λόγου το αληθές τα όσα “αποκάλυψε” στον υπογράφοντα και στο basketblog.gr ο προπονητής του Kανέλλου, Σρντέγιαν Πρέμοβιτς (Srdjan Premovic).

Ο κ. Πρέμοβιτς έγραψε στην επιστολή που μας απέστειλε για τον νεαρό γκαρντ, που έκλεισε στην Χαλκίδα: “Ο Κανέλλος Γαρμπής πήρε μέρος σε ένα από τα προγράμματά μας στη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ισπανία. Πρέπει να πω ότι ο Κανέλλος Γαρμπής είναι φυσικός ηγέτης, με ένα υψηλό επίπεδο νοημοσύνης στο παιχνίδι του, κάτι που φαίνεται από την γρήγορη σκέψη του, από την στρατηγική του. Γνωστός ως “ο Σπαρτιάτης” από τους συμπαίκτες του, ένα ψευδώνυμο που του δόθηκε, επειδή κουβαλάει το πνεύμα του μαχητή“.

Και συμπλήρωσε: “Είναι θετικός στις προκλήσεις. Έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Θα πρέπει να βελτιώσει την σωματική του διάπλαση, περισσότερο για να πετύχει σε υψηλά πρωταθλήματα, έχει δείξει πολύ καλές ικανότητες στα δίποντα και παίρνει περιθώρια βελτίωσης στα τρίποντα. Έχει πολύ καλή εκκίνηση και ταχύτητα στα 3/4 του γηπέδου, ενώ βελτιώθηκε αισθητά στις δοκιμές.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μας στο “5 εναντίον 5” και στο “ένας εναντίον ενός” απέναντι σε παίκτες, που αγωνίστηκαν στο ΝCAA, απέδειξε αν και νέος ότι μπορεί να σταθεί σε επίπεδο υψηλού ανταγωνισμού. Πρέπει να εργαστούμε στο κομμάτι που αφορά στην δύναμή του και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ένας παίκτης για το κορυφαίο επίπεδο μπάσκετ, που θα έχει μέλλον στην Ελλάδα”.