Η ρηξικέλευθη πορεία που χαράσσει το Scienceweb συνεχίζεται με το 12ο κατά σειρά διαδικτυακό σεμινάριο που αφορά το μπάσκετ και θα έχει θέμα το “Πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης για μπασκετμπολίστες μετά από επέμβαση πρόσθιου χιαστού”. Η προβολή του σεμιναρίου θα γίνει την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 – 22:00, με τον γυμναστή Κώστα Χατζηχρήστο και τον χειρούργο ορθοπεδικό και αθλητίατρο Δημήτρη Τσούκα να μιλούν για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό της αποκατάστασης αθλητών μετά από επέμβαση πρόσθιου χιαστού.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια, αλλά και στο τέλος της παρουσίασης θα δοθεί η ευκαιρία στους θεατές να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Παναγιώτης Τσακλής, καθηγητής στο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα αναλύσει θέματα όπως: Πότε προτείνεται η ένταξη σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης με άσκηση; Πότε μπορεί να μπει ο αθλητής και πάλι σε αγωνιστικούς ρυθμούς και με βάση ποια κριτήρια; Πόσες φάσεις έχει το πρόγραμμα δύναμης; Τι είδους ασκήσεις χρησιμοποιούμε σε κάθε φάση; Τι ένταση, όγκο και πυκνότητα χρησιμοποιούμε σε κάθε φάση; Πως σχεδιάζουμε τα κατάλληλα progression για τους τραυματίες αθλητές.

Όσοι… πιστοί δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την ιστοσελίδα scienceweb.gr και να μάθουν τα πάντα γύρω από τα διαδικτυακά σεμινάρια που διοργανώνονται.