Ο δημοσιογραφικός αγώνας (μας) για το Στοίχημα στους αγώνες Εφήβων είναι διαρκής και επίμονος. Από το παρόν βήμα διαβάσατε για το “φαινόμενο“, που “έπληξε” τα πιο παραγωγικά Τμήματα του ελληνικού μπάσκετ με κίνδυνο να “δηλητηριάσει” παιδικές συνειδήσεις. Με τις αναφορές μας προσπαθήσαμε να το αποτρέψουμε. Η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών μας, “αγκάλιασε” την προσπάθειά μας και ένιωσε ανακούφιση.

Η προσπάθειά μας είχε απήχηση και μεταξύ κάποιων Κομμάτων. Η σημερινή ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ηλυσιακού, ο οποίος πρώτος ευαισθητοποιήθηκε από τους συλλόγους και κατήγγειλε το “φαινόμενο“, αποτέλεσε για όλους όσοι από το basketblog.gr δίνουν την δημοσιογραφική μάχη για την δικαίωση μία πρώτη (μας) νίκη, καθώς έγινε γνωστό ότι η στοιχηματική εταιρία αποφάσισε να μην συμπεριλάβει ξανά αγώνες εφήβων στο κουπόνι της.

Πρόδηλο είναι, ότι η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, κυρίως διότι και ο υπογράφων, αλλά και όλοι μας στην ιστοσελίδα έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά, που ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ μέσω του μπάσκετ και γενικότερα μέσω του αθλητισμού, αλλά και διότι ο κόπος μας δεν πάει στράφι. Επιπλέον, κάποιοι κακεντρεχείς (σ.σ. η πιο ήπια λέξη) είχαν βρει πάλι λόγους για να ειρωνευτούν ή υποτιμήσουν την προσπάθειά μας.

Θέλουμε να σημειώσουμε, όμως, και τούτο: Δεν πρόκειται να επαναπαυθούμε στις όποιες δάφνες μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για πλήρη δικαίωση αυτού του αγώνα, καθώς όπως αναφέρει και ο Ηλυσιακός αποτελεί απαιτητή ανάγκη να εντοπιστούν οι ένοχοι και όλοι όσοι βρίσκονταν πίσω από την ιστορία αυτή, αλλά και όσοι ενδεχομένως επωφελήθηκαν. Θα παρακολουθούμε, βεβαίως, κι αν όντως τα όσα ισχυρίστηκε η εταιρία επαληθευτούν στην πράξη. Απορίας άξιο είναι, επίσης, γιατί οι αρμόδιοι φορείς του αθλήματος, σε ένα τόσο μείζονος σημασίας θέμα, ήτοι η ΕΟΚ και η ΕΣΚΑ δεν πήραν ακόμη θέση…

Ο (δημοσιογραφικός) αγώνας συνεχίζεται