Μπορεί να είμαστε μπασκετικό σάιτ, αλλά αυτές τις ημέρες το “αδερφάκι” μας, NFLblog, βρίσκεται επί ποδός πολέμου καθώς αύριο (03/02) διεξάγεται στη Νέα Ορλέανη ο τελικός του NFL. Γνωστός και ως Super Bowl.

Στην Ελλάδα δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το NFL και δη με το Super Bowl, αλλά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο συγκεκριμένος αγώνας είναι κάτι παραπάνω από ένας τελικός. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως το Super Bowl είναι κάθε χρόνο το αθλητικό γεγονός με το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης στις ΗΠΑ.

Έστω κι αν βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο που θα διεξαχθεί το φετινό Super Bowl, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα ξενυχτήσουν μπροστά από τις τηλεοράσεις τους για να δουν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αμερικής. Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, έδωσαν και τα προγνωστικά τους για την αναμέτρηση ανάμεσα στους Baltimore Ravens και τους San Francisco 49ers.

Η ελληνική…  απάντηση στο δίλημμα

Ο Τζωρτζ Παπαδάκος, λάτρης του παιχνιδιού του Ray Lewis, δίνει την ψήφο του στη Βαλτιμόρη, και πιστεύει πως θα κατορθώσει να μαγέψει για μία ακόμα φορά το κοινό. Ενώ η αδερφή του, Ορθούλα Παπαδάκου, δηλώνει θαυμάστρια του Kaepernick και αυτό δίνει πόντους στο San Francisco. “Θα υποστηρίξω το San Francisco, γιατί μου αρέσει πολύ ο Kaepernick. Έχουμε δει πως η ομάδα με τον καλύτερο quarterback συνήθως κερδίζει”. Το ίδιο πιστεύει και η Μάντα Τσαγκιάς Παπαδάκου. “Θέλω να νικήσει το San Francisco, γιατί είναι μία από τις αγαπημένες μου πόλεις”.

Την πατρίδα του θα υποστηρίξει και ο Κρις Χάμπερτ, πρωταθλητής στο πόλο. “Το San Francisco θα νικήσει και θα δώσει έναν ακόμα τίτλο (μετά το baseball) στην πόλη μας”. Στο πλευρό του συζύγου της τάσσεται και η Αννίτα Ναθαναήλ. “Πάντα στηρίζω τον άντρα μου και την δεύτερη πατρίδα μου. Πάμε λοιπόν Niners“.

Ακόμα δύο υποστηρίκτριες έχουν οι 49ers. Η μαραθονοδρόμος Τίνα Κεφαλά αλλά και η πρωταθλήτρια στην ιστιοδρομία, Γκέλυ Σκαρλάτου θεωρούν πως το San Francisco και ο Kaepernick, θα μπορέσουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Lewis και θα στεφθούν πρωταθλητές.

Ο Ολυμπιονίκης του TAE KWON DO Αλέξανδρος Νικολαϊδης, όμως, έχει αντίθετη άποψη και δηλώνει φίλαθλος των Ravens άρα δίνει προβάδισμα σε αυτούς. Λίγες πλέον ώρες μας χωρίζουν από τον τελικό, τότε θα μάθουμε ποιοι είχαν δίκιο και ποιοι όχι.

Η “πράσινη”… διαφωνία

Και οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όμως, έχουν μπει ήδη σε κλίμα… Super Bowl. Έστω κι αν κάποιοι εξ αυτών, όπως ο Μάικ Μπράμος, είναι αναποφάσιστοι. “Δεν ξέρω ακόμα. Δεν υποστηρίζω κάποια από τις δύο ομάδες. Ίσως πάω με το μέρος των 49ers”, δήλωσε ο ομογενής γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίο ενδέχεται να μην παρακολουθήσει το παιχνίδι γιατί “είναι πολύ αργά και την επόμενη μέρα έχουμε το ντέρμπι”.

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Γκιστ αμφιταλαντεύεται, αλλά απ’ ότι φαίνεται έχει καταλήξει στην επιλογή του: “Έχω φίλους και στις δύο ομάδες, οπότε ακόμα είμαι αναποφάσιστος. Η ομάδα που υποστηρίζω δεν είναι καμία από αυτές, αλλά άμα έπρεπε να επιλέξω μία από τις δύο τότε αυτή θα ήταν η Baltimore, γιατί είναι η πόλη στην οποία μεγάλωσα. Θα επιλέξω τους Ravens” υποστήριξε ο Τζέιμς Γκιστ.

Την κορυφαία ατάκα μας χάρισε ο Μάρκους Μπανκς: “Οι Ravens θα κερδίσουν! Το San Francisco, όμως, είναι η ομάδα μου και έχω φίλους σε αυτή. Ο Ray Lewis είναι πολύ καλός μου φίλος και πιστεύω πως αν αποφασίσει να αποσυρθεί τη φετινή χρονιά, αυτός θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει. Με ένα πρωτάθλημα…”

Αν και οπαδός του San Francisco προέβλεψε νίκη της Βαλτιμόρης ο Αμερικανός, ενώ ο Στεφάν Λάσμε, παρότι στα νιάτα του ποδοσφαιριστής και γενικότερα σπόρτσμαν δεν φαίνεται να τρελαίνεται για το σπορ: “Θα το παρακολουθήσω, αλλά δεν έχω κάποια προτίμηση σε μία από τις δύο ομάδες. Δεν μου αρέσει τόσο πολύ το NFL, αλλά θα καθίσω να δω το Super Bowl“.

Τις προβλέψεις τους, όμως, έδωσαν και οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε με τον Μάικ Μπατίστ να τάσσεται υπέρ των Ravens, όπως επίσης και ο Ρομέιν Σάτο. Αντίθετα, ο Μπο ΜακΚάλεμπ θεωρεί πως αυτοί που θα αναδειχθούν νικητές θα είναι οι 49ers.