Το “στερνό αντίο” στον θρυλικό φωτορεπόρτερ Ανδρέα Καλογερόπουλο είπαν –πριν από λίγο- στο Γ΄ Νεκροταφείο, στη Νίκαια, συνάδελφοι, γνωστοί και φίλοι του. Ο ΠΣΑΤ… έκανε μνεία στις αναφορές του στην προσφορά του Καλογερόπουλου, αλλά όπως γράψαμε από χθες, δεν έκανε μνεία στο γεγονός, που τον έκανε “ρέκορντμαν”, καθώς κάτω από δύσκολες συνθήκες, την 4η Απριλίου 1968, απαθανάτισε από τον Αρδηττό το κατάμεστο Καλλιμάρμαρο.

Τη βραδιά εκείνη –στο πλαίσιο του Τελικού Κυπέλλου Κυπελλούχων ΑΕΚ-Σλάβια Πράγας– 80.000 θεατές είχαν αφήσει άφωνη την υφήλιο, κάτι που καταγράφηκε στο Βιβλίο Γκίνες έπειτα και από τις ενέργειες στις οποίες προέβη πριν από χρόνια ο “Ενωσίτης” οπαδός Αλέξανδρος Μαργαρίτης. Η φωτογραφία Καλογερόπουλου κοσμούσε επί σειρά ετών τα γραφεία της FIBA.

Αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, και αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ έδωσαν το “παρών” στην τελετή. Στεφάνια απέστειλαν οι ΠΣΑΤ, ΣΕΓΑΣ, Ένωση Φωτορεπόρτερ και Σύλλογος Παλαιμάχων Ολυμπιακού. Παρών ήταν επίσης ο πρώην αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Κυριάκος Χήνας.