Ήταν Κυριακή όταν ο Αργύρης Πεδουλάκης βρέθηκε αντίπαλος της ομάδας στην οποία ανδρώθηκε μπασκετικά. Ήταν η πρώτη φορά που ο “Άρτζι” αντιμετώπιζε (ως προπονητής) το Περιστέρι και η συγκίνηση ήταν έκδηλη.

Πριν καν κλείσει εβδομάδα (μεθαύριο Σάββατο), ο έτερος “μεγάλος” του Περιστερίου, ο Άγγελος Κορωνιός, θα βρεθεί απέναντι στην παρέα των δυτικών προαστίων. Αυτός δεν θα κοουτσάρει για πρώτη φορά απέναντι στην ομάδα που μεγάλωσε, καθώς την είχε κερδίσει πέρυσι (ως προπονητής της ΑΕΚ) στο κλειστό της Ζωφριάς.

Κατά μια παράξενη σύμπτωση, για δεύτερη φορά θα σταθεί απέναντί της μακριά από το κλειστό “Ανδρέας Παπανδρέου” (στην Καλαμίτσα) που μεγαλούργησε ως παίκτης. Μην ξεχνάτε πως ο Κορωνιός έχει καταγραφεί στην ιστορία του συλλόγου ως πρώτος σε συμμετοχές (279), πρώτος σκόρερ (5.302 πόντοι), πρώτος στις βολές (1.607/1.920), πρώτος στα δίποντα (997/2.450), πρώτος στα τρίποντα (567/1.508), πρώτος και στις ασίστ (444)!

Ο Αργύρης Πεδουλάκηςπλήγωσε” το Περιστέρι, ο Άγγελος Κορωνιός (μετρά 2/2 στον πάγκο των “Αργοναυτών“, σε πρωτάθλημα και Βαλκανική λίγκα) επιζητεί τη νίκη ως σανίδια σωτηρίας για την Καβάλα αυτό το ματς. Κι αν για το σύγχρονο μπάσκετ είναι σύνηθες το φαινόμενο να βρίσκονται παίκτες και προπονητές απέναντι στις ομάδες που ανδρώθηκαν, για το πάντα συναισθηματικό περιβάλλον του Περιστερίου δεν είναι μικρή υπόθεση.

Αν όλα όσα διαβάσατε κάτι λένε, κάτι σας θυμίζουν, η φωτογραφία που συνοδεύει το κομμάτι έχει μεγαλύτερη αξία. Από… δεξιά προς αριστερά είναι οι δύο νυν προπονητές, πρώην παίκτες, στους οποίους αναφερθήκαμε (Άγγελος Κορωνιός και Αργύρης Πεδουλάκης). Στη μέση ο τεράστιος Όντι Νόρις, δίπλα του ο καταπληκτικός Λανς Μπέργουολντ και στην άκρη ο πολυδιάστατος τότε Γιάννης Μυλωνάς.

Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.