Ανήμερα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας, ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας “Αριστοτέλης” και ο Αθλητικός Σύλλογος Φλώρινας “Αμύντας Σκοπιάς” διοργάνωσαν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή Δημήτρη Οικονομίδη.

Παρόντες στον αγώνα ήταν ουκ ολίγα μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ, όπως οι Λάζαρος Παπαδόπουλος, Νίκος Χατζηβρέτας, Σάββας Ηλιάδης, Γιώργος Δοξάκης, Σπύρος Κέκελης και Φοίβος Γυμνόπουλος, ενώ το “παρών” έδωσε και ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Άρη, Χάρης Παπαγεωργίου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν γεμάτο καθώς μετά την αρχική προβολή ενός συγκινητικού βίντεο προς τιμήν του Δημήτρη Οικονομίδη ακολούθησε η φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στον Αμύντα Σκοπιάς και τον Αριστοτέλη Φλώρινας, με τους Έλληνες μπασκετμπολίστες που βρέθηκαν εκεί να… μοιράζονται στα δύο στρατόπεδο προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους περίπου 600 θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της πόλης.

Για την ιστορία, η ομάδα του Αριστοτέλη Φλώρινας επικράτησε με 86-84 του Αμύντα Σκοπιάς, με τους ανθρώπους της Φλώρινας να υπόσχονται στο μέλλον να καθιερωθεί ένα τουρνουά καλαθοσφαίρισης προς τιμή του Δημήτρη Οικονομίδη.