Στο δωμάτιο 634, στον έκτο όροφο, του ΚΑΤ νοσηλεύεται πλέον ο Γιώργος Αμερικάνος. Ο τεράστιος αρχηγός της “Βασίλισσας” του ’68 δοκιμάζεται με την υγεία του από τις 8 Σεπτεμβρίου 2010, όταν και είχε υποστεί το πρώτο εγκεφαλικό επεισόδιο προκαλώντας σοκ στην οικογένεια της ΑΕΚ και στο ελληνικό μπάσκετ. Ο “Παγκόσμιος” ταλαιπωρείται, ιδίως μετά το δεύτερο εγκεφαλικό στις 14 Φεβρουαρίου 2011.

Aπό τη στιγμή που αποχαιρέτησε τον στενό του φίλο και συμπαίκτη του Ευάγγελο Δερμανούτσο -με τον οποίο έπιναν τον καθιερωμένο καφέ στη “Βυζαντινή Γωνιά” της Νέας Φιλαδέλφειας- για να ανηφορίσει προς το σπίτι του στη Νέα Ιωνία άρχισε η μακρά περιπέτεια. Από τότε πέρασαν 782 επώδυνες ημέρες για τον ίδιο, και για την οικογένειά  του, τη σύζυγό του Πέπη και την κόρη του Χριστίνα. Ο Αμερικάνος νοσηλευόταν στο “Υγεία”. Τα έξοδα (που καλύφθηκαν με ιδρώτα και αίμα , αλλά και την συνεισφορά ανθρώπου εκτός ΑΕΚ) έγιναν δυσβάστακτα.

H οικογένειά του, πήρε την απόφαση να νοσηλευτεί ο άνθρωπός της στο ΚΑΤ. Τα διαδικαστικά προβλήματα που έχουν ανακύψει τεράστια.  Δεν φτάνει ο πόνος διαρκείας, εδώ και καιρό η οικογένεια ταλαιπωρείται και με τις παθογένειες του κρατικού συστήματος. Που δεν κάνουν εξαίρεση ούτε στον… Αμερικάνο!

Ποια είναι η κατάσταση του “Παγκόσμιου”; Όπως υποστηρίζουν οι θεράποντες γιατροί του, ο τεράστιος αρχηγός βρίσκεται σε “άγρυπνο κώμα”. Οι δικοί του άνθρωποι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν στιγμές, που αντιλαμβάνεται, άλλες στιγμές που δεν αντιλαμβάνεται. Το βέβαιο είναι, ότι προσεύχονται στον Θεό και στην Παναγιά (Μεγάλη η Χάρη της σήμερα) και ελπίζουν πάντα στο θαύμα…