Ένα από τα πιο «τρελά» σενάρια, από αυτά που μας επιφυλλάσσει σε κάθε γωνιά το πλανήτη αυτό το άθλημα, είχε να μας παρουσιάσει ένας αγώνας λυκείου, μεταξύ του Chariho και της Burrillville. Κυρίως, το ματς αυτό μετετράπη σε δράμα για τη δεύτερη ομάδα, την ώρα που οι παίκτες της, γίνει ένα «κουβάρι» στο κέντρο του γηπέδου, ώστε να πανηγυρίσουν την νίκη τους που ήρθε στο «νήμα».

Νίκη είπαμε; Μάλλον βιαστήκαμε, όπως και οι άνθρωποι της Burrillville και ας τα πάρουμε από την αρχή. Με τέσσερα δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη, οι παίκτες του Chariho είχαν την επαναφορά για την τελευταία επίθεση, αλλά ο παίκτης της αντίπαλης ομάδας έκανε το κλέψιμο, για να περάσει η κατοχή στην Burrillville και ο τελευταίος να πετάξει την μπάλα. Αυτό ήταν και το μοιραίο του λάθος, καθώς στο ένα δευτερόλεπτο πριν την εκπνοή, παίκτης του Chariho έπιασε την μπάλα, μαλλά το χρονόματρο κύλησε και  μηδένισε, προκαλώντας τους έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλοξενουμένων.

Κανείς, ωστόσο, δεν είχε αντιληφθεί πως εκείνη τη στιγμή είχε κληθεί τάιμ-άουτ από την πλευρά των γηπεδούχων! Κάπως έτσι, οι παίκτες της Burrillville είδαν τους πανηγυρισμούς τους να αποδεικνύονται… μάταιοι, καθώς όφειλαν να παίξουν μια τελευταία άμυνα. Κι εκεί, ήρθε το μεγαλύτερο «χτύπημα». Σκορ για νίκη του Chariho, μπορούσε να βρεθεί μόνο με ένα άγγιγμα της μπάλας από την επαναφορά. Και ναι, έγινε και αυτό! Ο Τζέικ Μπόργκαρντ, υψώνει για τον Τόμι Λονγκολούκο και ο δεύτερος ευστοχεί στο alley-oop. Η νίκη πάει στο Chariho.

Βλέποντας όλο αυτό το σκηνικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, η λέξη «σοκ» είναι μάλλον λίγη για να περιγράψει αυτό που θα αισθάνθηκαν οι άνθρωποι της Burrillville…