Οι συγκινήσεις που φέρνει το μπάσκετ, βρίσκονται… στην καθημερινότητα του αθλήματος. Αυτό, είναι κάτι που βιώνουν στο «πετσί» τους, ειδικά οι ομάδες των Λυκείων στις Ηνωμένες Πολιτείες, κι αν το απίθανο στιγμιότυπο των παικτών της Burrillville που βιάστηκαν να πανηγυρίσουν, πριν ο αγώνας με το Chariho ολοκληρωθεί με εφιαλτικό τρόπο, είναι από τις στιγμές που λέμε «τα είδαμε όλα πια», τότε καλό είναι να αναθεωρήσουμε (όπως πάντα)…

Σε έναν άλλο αγώνα Λυκείων, όπου θα κρινόταν η πρόκριση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, μέσω της κατηγορίας 2ΑΑΑ, οι φίλοι της Waseka και του Marshall θα έχουν να τον θυμούνται για όλη τους τη ζωή, βλέποντας το ματς να περνά από τέσσερις παρατάσεις, με τρία buzzer-beater! Το πρώτο ανήκε στο Marshall, με την τύχη να «χαμογελά» στον παίκτη που σούταρε έξω από τη γραμμή του τριπόντου και ισοφάρισε σε 72-72.

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε, ύστερα, η Waseka, η οποία με το σκορ στο 94-91, χρειάζεται τον ηγέτη της, τον Νικ Ντιφό. Εκείνος δηλώνει «παρών» και ισοφαρίζει, στέλνοντας το ματς σε άλλη μια παράταση με ένα σουτ… αλά Γιουλ. Η ίδια ομάδα θα έβρισκε και τρίτο buzzer-beater. Ο Κόουλ Στράιχ, παίρνει την μπάλα σχεδόν από τη γραμμή του τριπόντου της άμυνάς του και τρέχει μέχρι την άλλη περίμετρο, για να αποδείξει πως είχε χέρι «αλφάδι» και «κρύο αίμα», γράφοντας το τελικό 100-103!

Νικητής σε κάθε τέτοια περίπτωση, είναι το ίδιο το άθλημα…