Το Coachbasketball σας παρουσιάζει το SF της Fener Ulker Emir Preldzic. Γεννήθηκε στην Ζένιτσα (Βοσνία – Ερζεγοβίνη) την 6η Σεπτεμβρίου 1987.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

· Ύψος: 2μ. και 06 εκ.
· Βάρος: 100 κιλά
· Θέση: PG – SF – F
· Χέρι: Δεξί
· Αριθμός φανέλας: 55

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ/ΕΥΡΩΠΗ

· KK Zenica Celik – Bosnia
· Triglav Stratisce Krahj – Slovenia
· Geoplin Slovan Ljubljana – Slovenia

ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ
· Fenerbahce Ulker Istanbul μέχρι και το 2013

ΝΒΑ
· Ο Emir Preldzic το 2009 έγινε ντράφτ στο Νο 57 από την ομάδα των Φοινιξ Σανς (2ος γύρος)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

· Ηγετική Προσωπικότητα
· Δυνατά τελειώματα στα Lay ups
· Καλή φυσική κατάσταση
· Καλός πασερ σε 1ο χρόνο (ασίστ)
· Καλός Ball Handler (Στο δεξί χέρι)
· Καλός σουτέρ από 3 – 4 – 5 μέτρα μετά από ντρίμπλα (MRM/A) 53,6 % στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
· Διαβάζει καλά την άμυνα
· Υψηλό IQ – EQ ( Εξυπνάδα – Συναισθηματική δεξιότητα)
· Ευκίνητα πόδια
· Πλαστικότητα στις κινήσεις του με ή χωρίς μπάλα
· Τρέχει καλά το γήπεδο
· Παίρνει εύκολά το φάουλ από την αντίπαλη άμυνα
· Αντίληψη/Ριμπάουντ (αμυντικό)
· Γρήγορα αντανακλαστικά
· Αγωνιστικό Πάθος
· Δεν κάνει εύκολα το λάθος, στις 100 προσπάθειες κάνει λάθος τις 18
· Συγκέντρωση και επιμονή σε αυτό που κάνει
· Υψηλό ποσοστό Ελ. Βολών 75%

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

· Αμυντικός τομέας, στην ομαδική άμυνα είναι μέτριος αντιλαμβάνεται το τι πρόκειται να γίνει το διαβάζει αλλά δεν το πράττει. Στην ατομική άμυνα χρειάζεται αρκετή δουλειά
· Σώμα, δεν είναι αρκετά αθλητικό το παρουσιαστικό του. Επίσης δεν τον βοηθά και στο ατομικό μαρκάρισμα, ιδιαίτερα δε στο χαμηλό ποστ
· Δεν είναι μπλοκέρ
· Αριστερή ντρίμπλα, τον κάνει να είναι πιο αργός με αποτέλεσμα να μην είναι απειλή όταν η μπάλα είναι στο αριστερό του χέρι… Προσοχή πρέπει όμως να δείξει μέγα προσοχή η αντίπαλη άμυνα λόγω του ότι ο Εμίρ είναι ικανότατος σουτέρ μετά από αριστερή ντρίμπλα
· Δεν είναι τόσο ευλύγιστος, δεν χαμηλώνει στην άμυνα
· Όχι μάχιμος κάτω από τα καλάθια στην επίθεση, μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα κορμί των 2 μέτρων και 06 εκατοστών. Έλλειψη δύναμης.
· Σουτ 3ων πόντων
· Μέτρια πλευρική ταχύτητα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Ο Emir Preldzic είναι σαφώς ένα εξαιρετικό ταλέντο. Παίζει σε υψηλό επίπεδο μπάσκετ και είναι σίγουρό πως μετά το 2013 και το τέλος του συμβολαίου του με την Φενέρ, ο δρόμος προς τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ είναι ανοιχτός…

Βελτιωμένος αρκετά από την περσινή χρονιά ο Εμίρ, είναι μια διαρκής επιθετική απειλή για την κάθε αντίπαλή ομάδα. Όταν λέω βελτιωμένος εννοώ και το σουτ των 3ων πόντων πέρυσι 37,5% όλη την χρονιά και φέτος 40%. Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά με το πείσμα που τον διακατέχει πιστεύω πως το ποσοστό του θα ανέβει και άλλο.

Όσον αφορά τα δίποντα, πέρυσι 51,5 % και φέτος είναι ήδη αρκετά υψηλά 100 %. Παραμένει αξιόπιστος από την γραμμή της φιλανθρωπίας και δεν χαρίζει εύκολα, πέρυσι 75% και φέτος 74%. Πρέπει όμως να βελτιώσει την ντρίμπλα του ειδικά στο αριστερό του χέρι. Εδώ σας λέω ότι με την δεξιά ντρίμπλα που είναι και το δυνατό του σημείο, δεν σταματά πουθενά πηγαίνει και τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι με λέι απ, φετινό υψηλό ποσοστό στα CRM/A που αγγίζει το 53,6%.

Το έχω αναφέρει και πιο πάνω ότι χρίζει προσοχής ο Εμίρ όταν ντριμπλάρει με το αριστερό χέρι διότι ποτέ μα ποτέ δεν κάνει διείσδυση απλώς σταματά και σουτάρει ειδικά όταν είναι εκτός της γραμμής των 6,75 μέτρων. Δεν σταματά όμως εδώ, πρόκειται μια έναν προπονητή μες στο γήπεδο που καθοδηγεί άψογα την ομάδα της Φενέρ μέσα στο παρκέ. Στα 28 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα σκοράρει κατά μέσω όρο 11,3 πόντους.

Χρειάζεται να δυναμώσει αρκετά το σώμα του ώστε να βοηθήσει και στον αμυντικό τομέα την ομάδα του. Είναι ο παίκτης που θα ήθελαν να έχουν όλοι οι προπονητές, ένα πολυεργαλείο θα έλεγα. Το μέλλον του ανήκει και είναι στο δικό του χέρι το τι θέλει να πετύχει, είναι πανέξυπνος, σκέφτεται μπασκετικά δεν πρέπει να ντρέπεται για αυτό μιας και πάντα είναι μια φάση μπροστά από τους άλλους.

Emir Preldzic μια μπασκετική ευφυΐα…

Πηγή: Coachbasketball