Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον πολύ γνωστών δημοσιογράφων είχαμε τα ξημερώματα στην Αθήνα, και οι επιθέσεις  ήταν οργανωμένες και συντονισμένες και πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μία ώρα.

Στόχος των αγνώστων που τοποθέτησαν τα γκαζάκια στις εισόδους των σπιτιών έγιναν οι δημοσιογράφοι: ο παρουσιαστής του Mega Γιώργος Οικονομέας, ο πρώην παρουσιαστής του Mega Αντώνης Λιάρος υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος εκπομπών στην ΕΡΤ σήμερα, ο διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Αντώνης Σκυλάκος και η δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο δημοσιογράφος της Real News και μέχρι πρότινος γραφείο τύπου του ΤΑΙΠΕΔ (ταμείο ιδιωτικοποιήσεων) Χρήστος Κώνστας και ο δημοσιογράφος του ALPHA Πέτρος Καρσιώτης.

Και στις πέντε επιθέσεις οι δράστες τοποθέτησαν από δύο γκαζάκια στις εισόδους των πολυκατοικιών των δημοσιογράφων. Από τις εκρήξεις δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, μονο υλικές ζημιές.

Το χρονικό των επιθέσεων

Η αρχή των εμπρηστικών επιθέσεων με τα γκαζάκια έγινε στις 03:40 στο Κολωνάκι στην είσοδο πολυκατοικίας όπου διέμενε ο παρουσιαστής του Mega Γιώργος Οικονομέας και τώρα διαμένουν τα παιδιά του. Το δεύτερο χτύπημα σημειώθηκε στις 04:10 στην Αγία Παρασκευή στην πολυκατοικία που διαμένει ο Αντώνης Λιάρος.

Το τρίτο χτύπημα έγινε στις 04:15 στην Πεντέλη στόχος έγινε η είσοδος πολυκατοικίας που διαμένουν ο διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Αντώνης Σκυλάκος και η δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος Ευγενία Μπαλτατζή.

Την ίδια ώρα ένας ακόμη εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στο Μαρούσι στην είσοδο του σπιτιού του Χρήστου Κώνστα. Η τελευταία επίθεση ήταν στο σπίτι του δημοσιογράφου Πέτρου Καρσιώτη στον Άλιμο.

Ο δημοσιογράφος του Mega, Γιώργος Οικονομέας, είπε στη διάρκεια της εκπομπής, πως μια από τις επιθέσεις σημειώθηκε σε σπίτι στον Λυκαβηττό όπου διέμενε ο ίδιος παλαιότερα. “Το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι”, τόνισε.

Και στα πέντε σπίτια έφτασαν άμεσα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή: blog.gr