Ένας 28χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ άλλοι τρεις πυροσβέστες βρίσκονται στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα Πρόκειται για τον 28χρονο οδηγό του περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ο 28χρονος πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από ανεύρισμα. Αλλά και στη φωτιά στη Σαλαμίνα, άλλοι δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ο ένας από εγκαύματα και ο άλλος πιθανότατα από πτώση και νοσηλεύονται ήδη. Στην Ελευσίνα άλλος ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε με εγκαύματα και βρίσκεται επίσης στο νοσοκομείο.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα ενώ την περιοχή συνεχίζουν να διαβρέχουν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-415 και δύο CL-215. Υπενθυμίζεται ότι στις 14:49 μ.μ η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί εκτός της μονάδας πέρασε στο βόρειο τμήμα του στρατοπέδου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Άμεσα επενέβησαν 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο με αποτέλεσμα η φωτιά εντός του στρατοπέδου να τεθεί υπό έλεγχο λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.

Πηγή: blog.gr