Η είδηση του θανάτου του Βασίλη Σακόπουλου, αποτελεί ασφαλώς μία από τις πιο σημαντικές του 2016, πριν καν αυτό… αρχίσει. Ο ιστορικός πρόεδρος του Σπόρτιγκ δεν είναι πλέον κοντά μας και πλήθος φορέων έσπευσαν να ευχηθούν τα δέοντα προς τους δικούς του ανθρώπους, αναγνωρίζοντας το έργο του με το γυναικείο τμήμα του συλλόγου των Πατησίων. 

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση από το ΔΣ της ΕΣΚΑ:

«Απέραντη θλίψη προκάλεσε στον μπασκετικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Βασίλη Σακόπουλου, του εμβληματικού προέδρου της ομάδας του Σπόρτιγκ, που «έφυγε» από τη ζωή στα 67 του χρόνια, μετά από άνιση μάχη με σοβαρή ασθένεια. Ο εκλιπών, υπήρξε ακούραστος εργάτης του αθηναϊκού μπάσκετ, από τους σημαντικότερους παράγοντες, με αγάπη και μεράκι γι’ αυτό που έκανε και με την πολυετή προσφορά του στον ιστορικό σύλλογο των Πατησίων αφήνει -αναμφίβολα- βαριά κληρονομιά πίσω του. Επί ημερών του, φυσικά, μεγαλούργησε η γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ, σημειώνοντας πολλές και σημαντικές επιτυχίες. Το ΔΣ της ΕΣΚΑ εκφράζει τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπήτηριά του προς τους οικείους του. Καλό «ταξίδι»…

Τις συλλυπητήριες ευχές του, έδωσε λίγο αργότερα και ο Εθνικός Πειραιώς: «Καλό ταξίδι Βασίλη… Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος Μπάσκετ του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του γνωστού φιλάθλου της ομάδας μας Βασίλη Σακόπουλου που έχασε την μάχη με τη ζωή τη Δευτέρα 5/1/2016 έχοντας γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ όντας πρόεδρος του Σπόρτιγκ με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις».