Πριν από λίγο ένα πολύ θλιβερό νέο έγινε γνωστό, καθώς σε ηλικία 50 ετών, ο Ρόι Τάρπλει “έφυγε” από τη ζωή! Ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που πέρασαν από τα ελληνικά παρκέ, με θητεία τεσσάρων συνολικά ετών (Άρης, Ολυμπιακός, Ηρακλής, Έσπερος Καλλιθέας κατά σειρά), δε βρίσκεται πλέον κοντά μας, καθώς μετακόμισε κι αυτός πλέον στην μπασκετική… γειτονιά των Αγγέλων. Οι λόγοι του ξαφνικού θανάτου του δεν είναι σίγουροι, αν και λέγεται πως υπήρχε πρόβλημα με το ήπαρ του.

Ο μεγάλος αυτός “αστέρας” είχε ξεκινήσει την καριέρα του στους Ντάλας Μάβερικς, όπου αγωνίστηκε για πέντε χρόνια, πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε βρεθεί στην ομάδα των καλύτερων rookies για τη σεζόν 1996-1997, ενώ είχε ψηφιστεί ως ο καλύτερος έκτος παίκτης την αμέσως επόμενη χρονιά. Στην Ελλάδα, με το που ήρθε, “στέφθηκε” με τους “Κίτρινους” Κυπελλούχος Ευρώπης, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν κόντεψε να κάνει ένα επικό “τριπλ κράουν” με τον Ολυμπιακό, χάνοντας μόνο την Ευρωλίγκα στον τελικό με την Μπανταλόνα. Την ίδια σεζόν, ήταν και ο κορυφαίος ριμπάουντερ του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ το 1996 βρέθηκε ένα “βήμα” από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ηρακλή.

Πάντα θα μείνει, βέβαια, στις μνήμες των Ελλήνων φιλάθλων, ως ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές που έχουν βρεθεί στην χώρα μας, αλλά και τα ευρωπαϊκά παρκέ γενικά. Ο λόγος μπορεί να εξηγηθεί και στα παρακάτω βίντεο…