Με την επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ λίγο μετά τις  22.45 το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε η κατάληψη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο κτήριο, όπου χτυπά η καρδιά του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΔΕΗ, δηλαδή του κέντρου Πληροφοριακών Συστημάτων επί της Λ. Μεσογείων 190-194.

Τελικά με εντολή της πολιτικής ηγεσίας, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, τα ΜΑΤ επενέβησαν και προχώρησαν σε 18 προσαγωγές διαδηλωτών.

Ο λόγος της κατάληψης, σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, είναι να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος τα οποία κατά τον κ. Φωτόπουλο “συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα”.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί έως ότου τεκμηριωθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία, πιθανώς, θα παρουσιαστούν αύριο σε συνέντευξη Τύπου και θα κατατεθούν στον εισαγγελέα.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ακόμη ότι η κατάληψη έγινε επειδή υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα στοιχεία αυτά, από τα οποία πιθανώς θα προκύψει και νομικό σκάνδαλο. Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι με την αποψινή ενέργεια “στέλνει μήνυμα στο σάπιο πολιτικό σύστημα που επί χρόνια έκρυβε τη λίστα Λαγκάρντ.

Τέλος, η ΓΕΝΟΠ υπερασπίζεται τους εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που εισέβαλαν την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λέγοντας οτι “αν κάποιοι έπρεπε να καθίσουν αύριο στο σκαμνί, δεν είναι οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αλλά εσείς που τους εμπαίζετε μήνες τώρα, αφήνοντάς τους απλήρωτους”.

Πηγή: blog.gr