Μείζον φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για την αγορά γης και ακινήτων στην πατρίδα μας. Κάπως έτσι. το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο ανέλαβε την πρωτοβουλία για την διοργάνωση του 2ου Ελληνορωσικού Φόρουμ Ακινήτων στην Αθήνα στις 23-24 Οκτωβρίου 2012, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.Ένα φόρουμ στο οποίο θα παρουσιαστούν φιλέτα στον κλάδο του τουριστικού real estate αλλά και σε άλλους τομείς όπως ο ιατρικός τουρισμός ή οι εξοχικές κατοικίες.

Στο Forum θα συμμετέχουν, τουλάχιστον, 15-20 εκπρόσωποι ρωσικών κτηματομεσιτικών γραφείων τα οποία ειδικεύονται στην πώληση ακινήτων εξωτερικού στην ρωσική αγορά και στην προώθηση επενδυτικών κτηματικών προτάσεων στους δυνητικούς Ρώσους πελάτες. Η Ρωσική αποστολή θα επισκεφθεί επίσης τα Χανιά της Κρήτης στα πλαίσια της θεσμικής συνεργασίας του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Χανιών.

Το Φόρουμ διοργανώνεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε συνέχεια του αυξημένου ενδιαφέροντος των Ελλήνων επιχειρηματιών του τομέα των ακινήτων για συμφωνίες στρατηγικού χαρακτήρα με ειδικευμένα ρωσικά κτηματομεσιτικά γραφεία και δυνητικούς εκπροσώπους Ρώσων επενδυτών.

Το Φόρουμ θα έχει μορφή θεσμικών συνεδριάσεων καθώς και  συναντήσεων b2b ανάμεσα σε ρωσικά γραφεία και ελληνικούς ενδιαφερόμενους φορείς.

Το Φόρουμ έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσίας και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ρωσική Ομοσπονδία Μεσιτικών Γραφείων, Π.ΟΜ.Ι.Δ.Α και FIABCI.

Πηγή: www.moneypro.gr