Ακόμα ένα συνταρακτικό γεγονός κλονίζει το χώρο του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα. «Έφυγε» σήμερα ξαφνικά σε ηλικία μόλις 51 χρονών ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

Ο Ελβετός υπέστη καρδιακή προσβολή στην Αργεντινή όπου βρισκόταν για να συναντήσει τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Οράσιο Μουρατόρε.

Ο Μπάουμαν βρισκόταν στις τάξεις της FIBA από το 2003, ενώ πρόσφατα είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του έως το 2022. Ο πρώην καλαθοσφαιριστής, προπονητής και διαιτητής, ήταν πατέρας δύο παιδιών..

Σχετικά με τον Μπάουμαν

Ο Πάτρικ Μπάουμαν γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου του 1967. Ο άτυχος άντρας είχε σπουδάσει νομικά στη Λοζάνη, διοίκηση αθλητισμού στη Λυών και οικονομικά. Μπήκε πρώτα φορά στη FIBA το 1994 ως δικηγόρος, ενώ από το 2003 εκτελούσε χρέη γενικού γραμματέα. Ο Μπάουμαν υπήρξε από το 2007 μέλος της  Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

“Με βαθιά θλίψη και σοκ υποδέχθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή την είδηση του θανάτου του Πάτρικ Μπάουμαν, μέλος της ΔΟΕ στην Ελβετία, στο Μπουένος Άιρες. Ήταν 51 ετών”

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε:

“Αυτό είναι μεγάλο σοκ για όλους μας. Αδυνατούμε να πιστέψουμε τι συνέβη. Ακόμα και σήμερα δούλευε σκληρά για το άθλημα που αγαπούσε, όπως ακριβώς τον γνωρίσαμε. Χάσαμε ένα νέο και συμπονετικό ηγέτη, ο οποίος ήταν γεμάτος ελπίδες και προασπιστής του μέλλοντος του αθλήματος. Οι σκέψεις μας είναι με τη γυναίκα, τα παιδιά και την οικογένειά του”.