Στα τέλη του προηγούμενου έτους, μία νεαρή αθλήτρια 19 ετών φρόντισε να μας προσφέρει την πιο συγκινητική στιγμή της σεζόν! Η Lauren Hill, παραδίδοντας ένα πραγματικό μάθημα ζωής, έδειξε σε άπαντες τι σημαίνει θέληση, μαχητικότητα και αυταπάρνηση, όταν θέλεις πραγματικά να ξεπεράσεις κάθε «εμπόδιο», προκειμένου να φτάσεις στο σκοπό σου.

Η Lauren έπασχε από τη σπανιότατη νόσο DIPG, μία μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, η οποία δυστυχώς δρα άμεσα, ούσα μία ασθένεια δίχως θεραπεία. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί, είναι η «παράταση» για 5 έως 8.8 μήνες, μέσω ραδιοθεραπείας. Κάπου εκεί, βρήκε την ευκαιρία και αυτή η πραγματική ηρωίδια να εκφράσει την τελευταία της επιθυμία. Και δεν ήταν άλλη από το να παίξει έναν τελευταίο αγώνα μπάσκετ, στο κολλέγιο όπου είχε μεταγραφεί, εκείνο του Mount St. Joseph. Κι όταν η επιθυμία της, έγινε πραγματικότητα, ένα ολόκληρο γήπεδο υποκλίθηκε σε αυτή, δικαιολογημένα. Η στιγμή δε, που σκόραρε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης με αντίπαλο το κολλέγιο του Hiram, αξέχαστη για την ίδια αλλά και τους απανταχού φαν του αθλήματος.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/4), η Lauren Hill δε βρίσκεται εδώ, ανάμεσά μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρήσει κάποιος πως έχασε τη «μάχη» για τη ζωή της. Όχι απλά την κέρδισε, αλλά έδωσε σε όλους μας ένα παράδειγμα προς μίμηση. Μία μεγάλη, πλέον, μορφή του παγκοσμίου μπάσκετ, με την ανάμνησή της να μας μένει για πάντα «χαραγμένη».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως για την καταπολέμηση της νόσου DIPG, μπορούμε πάντα να βοηθούμε στην ιστοσελίδα με σλόγκαν «The Cure Starts Now». Επίσης, μπορούμε να συνεχίσουμε να μεταδίδουμε αυτό το σπουδαίο μήνυμα, μέσω των hashtag #1More4Lauren, #PlayFor22 και #Layup4Lauren.