Από το 1997 έως σήμερα, είτε ως “ΑΜΑΝ τα καθάρματα”, “Γιάννης ο Όμορφος”, ή “Ράδιο Αρβύλα”, ποιος δεν έχει γελάσει μέχρι… δακρύων με όσα έχει κάνει η συγκεκριμένα ομάδα, όποια κι αν είναι η σύστασή της; Η συντριπτική πλειοψηφία, μάλλον, εκτιμά ιδιαίτερα το έργο που γίνεται από την εν λόγω παρέα, καθώς εδώ και 17 χρόνια μας διασκεδάζει αδιάκοπα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, καθισταμένη ως μία διαχρονική αξία στην ελληνική τηλεόραση, και δη σε αυτό που αποκαλούμε σατιρικές εκπομπές.

Σήμερα, έχουμε να λέμε για τον Αντώνη Κανάκη (είχε ξεκινήσει, βέβαια, σε σατιρική εκπομπή από την εποχή του “Κομφούζιο”), τον Γιάννη Σερβετά, τον Χρήστο Κιούση, τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, τον… floor manager Κωστάκη και τον “Πασκοτσή”. Παλιότερα, υπήρχε ο Σωτήρης Καλυβάτσης, άλλοι ηθοποιοί που μας έκαναν να… ξεκαρδιστούμε, αλλά και το “ασθενές φύλο” που κόσμησε το τελευταίο στούντιο στη Θεσσαλονίκη, με την Χριστίνα Μουστάκα και την Ευγενία Σαμαρά να έχουν το δικό τους ρόλο.

Ο αθλητισμός, βέβαια, δε θα μπορούσε να μην αποτελεί σε αρκετές περιπτώσεις, “στόχο” τους. Και το μπάσκετ, επίσης, δε θα μπορούσε να λείπει από το επίκεντρο της σάτιράς τους. Αρχικά, την… τιμητική του είχε ο σημερινός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ιωαννίδης, και η αλησμόνητη συνέντευξη Τύπου του, με το πέρας του αγώνα Άρης-ΑΕΚ (ο Ιωαννίδης ήταν τότε κόουτς της Ένωσης, ενώ τον τελικό είχαν κερδίσει οι Θεσσαλονικείς με 71-68). Η στιγμή αυτή “καυτηριάστηκε” ιδιαίτερα, χάρη στην εκπληκτική ερμηνεία του Σωτήρη Καλυβάτση.

Λίγα χρόνια μετά, όταν η ΑΕΚ το 2000, και το Μαρούσι το 2001, κατακτούσαν το Κύπελλο Σαπόρτα (παλιότερα Κύπελλο Κυπελλούχων), Αντώνης Κανάκης και Σωτήρης Καλυβάτσης πρωταγωνίστησαν σε ένα βίντεο, επικριτικό προς την… νοοτροπία του Έλληνα οπαδού. Αφορμή αποτέλεσαν οι δύο αυτές κατακτήσεις.

Αργότερα στα πρώτα χρόνια του “Ράδιο Αρβύλα”, ο Γιάννης Σερβετάς, κυρίως, δε σταματούσε να μας… βομβαρδίζει με τα ανέκδοτά του. Σε ένα από αυτά, είχε κάνει αναφορά στο “μαγικό κόσμο” του ΝΒΑ.

Πρόκειται, όμως, για μία πραγματικά μπασκετική παρέα. Κι αυτό, καθώς δεν μπορεί να λησμονηθεί το θρυλικό τουρνουά 3 on 3 των γηπέδων του Ποσειδωνίου στη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη έκδοση του οποίου είχε συμμετάσχει και το Basketblog.gr. Εκεί… πυροδοτήθηκε κόντρα, ανάμεσα στους Ράδιο Αρβύλα και τους ιδρυτές της Ακαδημίας GBA, με τους πρώτους να έχουν κερδίσει το 2010, και τους δεύτερους να θέλουν “ρεβάνς” το 2012, σε ένα άκρως χιουμοριστικό βίντεο που είχε προβληθεί στον “αέρα” της εκπομπής. Και η κόντρα αυτή… συνεχίζεται στο εν λόγω τουρνουά!