Μια συγκινητική ξεχωριστή και επική φωτογραφία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τα παλιά ανέβασε στις σελίδες της στα social media η μητέρα του Ελληνα σταρ των Μπακς, Βερόνικα Αντετοκούνμπο. Μια φωτογραφία που θυμίζει στην οικογένεια εκείνα τα χρόνια στην Ελλάδα που ήταν μεν δύσκολα, αλλά ήταν – μέσα σε όλες τις δυσκολίες – και μαγικά και μοναδικά. Γιατί ήταν χρόνια γεμάτα όνειρα για το αύριο. Ονειρα που δεν χάθηκαν. Ονειρα που λίγο μετά η οικογένεια τα είδε να παίρνουν σάρκα και οστά και να γίνονται πραγματικότητα.

Στην φωτό φιγουράρει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ως μαθητής. Ο Ελληνας σταρ του ΝΒΑ μετέχει στην παρέλαση του σχολείου του σε μια εθνική επέτειο ως σημαιοφόρος και ντυμένος τσολιάς. Κρατάει την ελληνική σημαία με καμάρι και υπερηφάνεια και δείχνει να απολαμβάνει κάθε στιγμή αν και μεταξύ μας όποιος τον έβγαλε σε εκείνη την φωτό, μάλλον τον ξάφνιασε, καθώς η έκφρασή του αυτό δείχνει.

Από την άλλη, όμως, η έκφρασή του δείχνει την αγάπη του για την δεύτερη πατρίδα της οικογένειάς του στην οποία γεννήθηκε η οποία τον αγκάλιασε και έγινε πατρίδα του. Μια πατρίδα που είναι πάντα περήφανη για το κατορθώματά του και τον θεωρεί παράδειγμα για όλους.

 

ΤΟ POST ΤΗΣ ΒΕΡΟΝΙΚΑΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ