Δείξε μου τα «likes» σου για να σου πω ποιός είσαι. Υπερβολή μεν, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο δε την νοοτροπία και την ιδιοσυγκρασία του σύγχρονου κόσμου περί κύρους και δημοτικότητας. Σε μια εποχή που το διαδύκτιο με τις εκφάνσεις του (Social Media) κατακλύζουν την ζωή μας κάθε άλλο παρά ουτοπικό θα ήταν να θεωρήσουμε πως έχουν αμελητέα παρουσία στην καθημερινότητα μας. To Facebook, ως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης με εκατομμύρια «πιστούς» σε όλο τον κόσμο είναι το κυρίαρχο social media και οι πληροφορίες  του είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Έτσι, μετά από μια πρώτη έρευνα που σας παρουσιάσαμε στις 30/12 που αφορούσε την «δημοτικότητα» των ομάδων της Α1 σε αυτό, ήρθε η ώρα να μελετήσουμε τα πράγματα πιο εξειδικευμένα και να διαπιστώσουμε την απήχηση που έχει ο κάθε παίκτης αλλά και προπονητής που είναι οικείος στο μπασκετικό κοινό της χώρας μας. Διαμαντίδης, Σπανούλης ή…έκπληξη; Σφαιρόπουλος ή Ιβάνοβιτς;  Ας ρίξουμε «φως» σε αυτά τα ερωτήματα, αντλώντας απαντήσεις από τον κόσμο του Facebook!

(*) Στους πίνακες που παρατίθενται παρακάτω, ο αστερίσκος που υπάρχει σε ορισμένους παίκτες υποδηλώνει πως η εν λόγω σελίδα δεν είναι η επίσημή του.

top-10-esake

Η διαφορά στην κορυφή είναι χαοτική! Ο Δήμητρης Διαμαντίδης είναι μακράν ο πιο δημοφιλής  παίκτης της Α1 στο Facebook καθώς η σελίδα του συγκεντρώνει αυτή την ώρα που μιλάμε 177.853 «likes». Δεύτερος στις προτιμήσεις του κοινού έρχεται ο Βασίλης Σπανούλης με τα «likes» του να ανέρχονται στα 37.761. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Γιώργος Πρίντεζης με 34.040 «likes». To αξιοσημείωτο, όπως μπορείτε να παρατηρήσετε είναι η κυριαρχία του Ολυμπιακού στο Top 10 καθώς το συμπληρώνουν πέντε παίκτες του (Μάντζαρης, Σλούκας, Παπαπέτρου, Ντάνστον, Λοτζέσκι) που μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη φτάνουν τους έξι συνολικά. Από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Αντώνης Φώτσης βρίσκεται στην 6η θέση των προτιμήσεων και μαζί με τον «3D» εκπροσωπούν την ομάδα στην λίστα. Τέλος, μέσα στην 10αδα συναντάμε και τον Λούκ Χάνκοκ του Πανιωνίου να φιγουράρει στην 9η θέση.

esake-fb

pinakas-esake-fb

Γενικότερα, πέρα από το Top 10, διακρίνουμε πολλούς αξιόλογους παίκτες να βρίσκονται στην λίστα μας, όπως για παράδειγμα ο Τζέημς Γκίστ που βρίσκεται στην  11η θέση χάνονταςτην «μάχη» από τον Λοτζέσκι για την 10αδα. Έκπληξη προξενεί η υψηλή θέση (12η) ενός νέου παιδιού, του Λευτέρη Μποχωρίδη που συγκεντρώνει περισσότερα “likes” από αθλητέςεπιπέδου Μαυροκεφαλίδη, Μπατίστα, Πέτγουεϊ. Στα αξιοσημείωτα επίσης, είναι το πρόσωπο που συναντάμε στην τελευταία θέση προτιμήσεων της λίστας που δεν είναι άλλοςαπό τον Τρεμέλ Νταρντέν που παρά την παρουσία του σε ομάδες τύπου Ρεάλ Μαδρίτης, δεν ξεπερνάει τα 227 «likes»!

top-3-eksoteriko

Υπόθεση Θανάση Αντετοκούνμπο η κορυφή που με 9.948 «likes» προπορεύεται στην λίστα που αφορά τους  Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Στην 2η θέση συναντάμε τον Στράτο Περπέρογλου με 4.773 “likes”, ενώ την πρώτη τριάδα κλείνει ο Κώστας Κουφός με 3.328 «likes».

eksoteriko-fb

pinakas-eksoteriko-fb

Με μια γενικότερη εικόνα βλέπουμε πως ο Μιχάλης Πελεκάνος που έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στο μπάσκετ και έχει αγωνιστεί σε ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην τελευταία (5η ) θέση της λίστας  με τριψήφιο αριθμό «likes» ενώ λίγο παραπάνω από αυτόν βρίσκεται ο Χάρης Γιαννόπουλος αλλά και ο Γιώργος Μπόγρης.

top-3-coach-fb

Πολλοί θα το θεωρήσουν πολύ μεγάλη έκπληξη, άλλοι όχι, η μεγάλη αλήθεια πάντως είναι πως ο άνθρωπος που τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει «άκουσει» τόσα πολλά να του προσάπτονται είναι ο πιο αρεστός προπονητής στο Facebook. Ο λόγος φυσικά, για τον Γιώργο Μπαρτζώκα που φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας με 3.166 «likes». Ο Δημήτρης Ιτούδης βρίσκεται κατά πόδας του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού με 2.715 «likes» με τον Αργύρη Πεδουλάκη, που έχει κατακριθεί και αυτός πολλές φορές, να ολοκληρώνει την τριάδα με 769 ‘’likes”.

coach-fb

pinakas-coach-fb

Ναι, καλά το καταλάβατε, οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν βρίσκονται στην πρώτη τριάδα! Αντίθετα, τους συναντάμε στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα με 3ψήφιο αριθμό «likes», στοιχείο που υποδηλώνει πως  έχουν ακόμα δρόμο να διανύσουν ώστε να «κερδίσουν» τον κόσμο του Facebook.

top-5-national-fb

Σειρά του αδερφού του, Γιάννη να βρεθεί στην κορυφή των προτιμήσεων με 149.563 «likes», όσον αφορά την λίστα με τους δημοφιλέστερους παίκτες που αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα. Στην συνέχεια, οι ΝΒΑrs Κώστας Παπανικολάου και Νίκος Καλάθης βρίσκονται στις θέσεις «2» και «3» με 23.109 και 11.058 «likes» αντίστοιχα. Το «θωρηκτό» Γιάννης Μπουρούσης φιγουράρει στην 4η θέση των προτιμήσεων με 7.353 «likes» ενώ ο αρχηγός Νίκος Ζήσης  ολοκληρώνει την πεντάδα με 2.002 «likes».

national-fb

pinakas-national-fb

Ο Κώστας Καϊμακόγλου συμπληρώνει  την λίστα στην θέση «7». Πάντως, το γεγονός πως – πλην Μπουρούση- όλοι οι υπόλοιποι της πρώτης πεντάδας που αποτελούν την νέα «φουρνιά»  της Εθνικής έχουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό προτιμήσεων από τους «παλιούς» Ζήση, Καϊμακόγλου υπογραμμίζει τον νεανικό χαρακτήρα – κατά βάση- των ατόμων που «αρέσκουν» τους εν λόγω παίκτες.

Μην ξεχνάτε να μας στείλετε παρατηρήσεις στο [email protected] σε περίπτωση που οι συντάκτες μας παραλείψανε κάτι.