Εγκαινιάζονται σήμερα και θα δοθούν αύριο στην κυκλοφορία δύο νέοι σταθμοί του μετρό. Πρόκειται για τους σταθμούς σε Περιστέρι και Ανθούπολη. Τα εγκαίνια στους δύο νέους σταθμούς της γραμμής 2 θα κάνουν στις 11 ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης. Σύμφωνα με την εταιρεία η διαδρομή Ανθούπολη – Σύνταγμα θα γίνεται σε 13 λεπτά, ενώ υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούνται 50.000 επιβάτες.

Στη συνέχεια θα παραδοθούν προς χρήση στο κοινό ο σταθμός στο Χαϊδάρι, αλλά και η επέκταση προς Ελληνικό με τους τέσσερις σταθμούς της. Ο πρώτος θα έχει ολοκληρωθεί έως το Σεπτέμβριο, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι έτοιμοι μέχρι τον Ιούλιο.

Την ίδια στιγμή όμως οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ μετά και την ένταξη στο σύστημα των μητροπολιτικών σιδηροδρόμων των δύο νέων σταθμών Ανθούπολης και Περιστερίου, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως αναφέρει tovima οι ηλεκτροδηγοί των συρμών μετά βίας αρκούν πια για να καλύψουν τις νέες ανάγκες.

Μάλιστα, τον Ιούλιο που θα ενταχθούν οι τέσσερις νέοι σταθμοί της γραμμής 2 (“Ελληνικό“, “Αργυρούπολη“, “Ηλιούπολη“, “Άλιμος“) στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών -και τον Σεπτέμβριο που θα εισέλθει η “Αγία Μαρίνα“- θα φανεί η αδυναμία εξυπηρέτησης όλου του δικτύου του Mετρό με την υπάρχουσα δύναμη των ηλεκτροδηγών.

Πηγή: blog.gr

Tags:
Μετρό