Πόσο δύναμη μπορεί να έχει ένα παπούτσι και αν μπορεί να προκαλέσει εφιάλτες σε έναν επιχειρηματικό κολοσσό; Οχι δεν κάνουμε πλάκα. Στ’ αλήθεια σας ρωτάμε. Μην βιαστείτε να απαντήσετε ότι αυτά είναι αρλούμπες. Κάθε άλλο! Οσο κι αν φαίνεται παράξενο ένα παπούτσι έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Nike και προκαλεί εφιάλτες και τεράστιους πονοκεφάλους στον αθλητικό επιχειρηματικό κολοσσό.

Δεν πρόκειται όμως, για όποιο κι όποιο παπούτσι. Πρόκειται για το αθλητικό παπούτσι που φορούσε ο Ζάιον Ουίλιαμσον. Το τρομερό παιδί του NCAA και next big thing του ΝΒΑ στις 21/1 τραυματίστηκε με έναν απίστευτο τρόπο στο ματς του Duke με το NCU. Σε ανύποπτη μια φάση ο 18χρονος παίκτης είδε το αριστερό παπούτσι του να… διαλύεται και να ανοίγει από την σόλα, γλίστρησε στο παρκέ, άνοιξαν τα πόδια του και έτσι τραυματίστηκε στο γόνατο (ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά) και είναι ακόμα εκτός δράσης. Εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης της Nike.

Η ζημιά των 1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας insuranceworld.gr η μετοχή του αθλητικού μεγαθηρίου έπεσε αρχικά 1.4% και η βύθιση έφτασε κοντά και στο 2% την περασμένη εβδομάδα. Τα νούμερα 1.4% και 2% μπορεί να σας φαίνονται μικρά αλλά η αποτίμηση της ζημιάς σε δολάρια είναι εξωπραγματική, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις έλεγαν ότι αν συνεχιστεί αυτό η χασούρα θα ξεπεράσει τα 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια!

Η αποζημίωση των 8 εκατ. δολαρίων!

Αν ο Ουίλιαμσον πάθαινε σοβαρή ζημιά θα μπορούσε να απαιτήσει αποζημίωση 8 εκατ. δολαρίων, βάσει ενός όρου που υπήρχε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Μάλιστα η μεγάλη αμερικανική ασφαλιστική και επενδυτική εταιρεία Edelsteins ήταν ξεκάθαρη σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε: «Θα μπορούσε να είναι μία κλασική περίπτωση αστικής ευθύνης προϊόντος εάν ο κ. Williamson υποφέρει από οποιοδήποτε τραυματισμό. Το συγκεκριμένο προϊόν είχε σχεδιαστεί για να παρέχει υποστήριξη σε αθλητές και είναι σαφές ότι απέτυχε το σκοπό του».

Ο Ουίλιαμσον παραμένει στα πιτς από τότε, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν αργεί η ώρα της επιστροφής του στα παρκέ.

 

Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΖΑΪΟΝ ΟΥΙΛΙΑΜΣΟΝ