Πριν από λίγες ημέρες, είχαμε αναφερθεί για τα χρήματα που είχαν προσφερθεί σε δύο ιδρύματα στη Σύρο από διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο νησί των Κυκλάδων. Τα ιδρύματα αυτά, πήραν… από μικροφώνου 800 και 600 ευρώ αντίστοιχα, την ώρα που τα δαπανηθέντα ποσά σε άλλες υπηρεσίες, όπως η διατροφή ή η διαμονή των αθλητών επί παραδείγματι, βρίσκονταν σε πολλαπλάσια επίπεδα. Την απάντηση σε θέματα φιλανθρωπίας, έσπευσε να δώσει ο «Βασιλιάς» του μπάσκετ.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, έσπευσε να δωρίσει 41 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου 1.100 παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν στο κολλέγιο του Άκρον του Οχάιο. Ο κατά τους περισσότερους μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας του πλανήτη αυτή τη στιγμή, έδειξε για ακόμη μία φορά την ευαισθησία του για παιδιά, των οποίων οι οικογένειες έχουν βασικές οικονομικές ανάγκες, μιας και ο ίδιος γνωρίζει πώς είναι να ζει κανείς με αυτό τον τρόπο. Η δική του οικογένεια, άλλωστε, δύσκολα τα έβγαζε πέρα, όταν ο ΛεΜπρόν μεγάλωνε στο Άκρον, με αποτέλεσμα να σταλεί στην οικογένεια του Φρανκ Ουόκερ.

Εκεί, άλλωστε, αντιλήφθηκε την αγάπη του για το μπάσκετ, καθώς και το σπουδαίο ταλέντο, το οποίο αξιοποίησε με τη σκληρή του δουλειά κι έφτασε στην κορυφή της μπασκετικής «πυραμίδας». Τα κέρδη του, είναι γνωστό πως είναι μεγάλα και πλέον έχει τη δυνατότητα να βοηθά με τη δική του σειρά, τους συνανθρώπους του, που έχουν ανάγκη, χωρίς να διστάζει να ανακοινώσει το καλό νέο τον περασμένο Ιούνιο, όταν φιλοξενούσε μία διοργάνωση για μαθητές, στο Cedar Point Amusement Park.

lebron-kids-charity-2

«Αυτός είναι ο λόγος που κάνω ό,τι κάνω. Αυτά τα παιδιά έχουν σπουδαία όνειρα και είμαι χαρούμενος να κάνω τα πάντα για να τα υλοποιήσουν. Πρέπει ασφαλώς να τα διεκδικήσουν, αλλά είμαι ενθουσιασμένος βλέποντας τι μπορούν να πετύχουν, γνωρίζοντας ότι το κολλέγιο είναι μέρος του μέλλοντός τους», ανέφερε αρχικά ο «Βασιλιάς», με τα κριτήρια για τη συμπλήρωση των σχετικών αιτήσεων να γίνονται σύντομα γνωστά. 

Ο Τζέιμς, πάντως, ήταν ένα από τα παιδιά που δεν μπήκαν στο ΝΒΑ, χωρίς πρώτα να έχει περάσει από κάποιο κολλέγιο και φυσικά θέλει τα 1.100 παιδιά, στα οποία θα μοιράσει τα 41 εκατομμύρια δολάρια, να αποφύγουν αυτή την περιπέτεια. «Είναι πολύ σημαντικό για μένα, γιατί ως παιδί που μεγάλωσε μέσα σε αυτή την πόλη με πολλούς Αφρο-Αμερικανούς, ειλικρινά δε σκέφτεσαι να περάσεις κάπου μετά το Λύκειο. Δεν ξέρεις πραγματικά, ποιο είναι το μέλλον σου. Ακούς συνέχεια για το Λύκειο, αποφοιτάς, αλλά μετά δεν μπορείς να πας παραπέρα, επειδή είτε δεν είναι δυνατόν είτε η οικογένειά σου δεν είναι οικονομικά εύρωστη, ώστε να στείλει το παιδί στο κολλέγιο», είπε επίσης ο ΛεΜπρόν.

lebron-kids-charity-3

Με αυτόν τον τρόπο, παράλληλα, έγινε ο έκτος πιο συνεπής αθλητής σε φιλανθρωπίες. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, δεν είναι «Βασιλιάς» μόνο στο παρκέ, αλλά και εκτός αυτού.