Σε βαθύ πένθος έχει βυθιστεί το τρικαλινό μπάσκετ αλλά και ο αθλητισμός γενίκοτερα μετά την είδηση της απώλειας του Φάνη Φόρου σε ηλικία 45 ετών, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό Καρδίτσας και τον Κρόνο για την Α1 ΕΣΚΑΘ. 

Ο άτυχος προπονητής είχε νιώσει δυσφορία κατά τη διάρκεια του δευτέρου μέρους της αναμέτρησης και μετά το τέλος του αγώνα μιλώντας στα αποδυτήρια της ομάδας στους παίκτες του, αρχικά υπέστει ένα λιποθυμικό επεισόδιο και έχασε τις αισθήσεις του. Παράγοντες και παίκτες κατόρθωσαν να τον συνεφέρουν μετά από λίγο κάνοντας του μαλάξεις, όμως ο προπονητής άφησε την τελευταία του πνοή κατά την μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Εκεί ο καρδιολόγος κ.Καρράς διαπίστωσε τον θάνατο του που προήλθε από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο Φάνης Φόρος είχε συνδέσει τη ζωή του με το μπάσκετ, παίζοντας στις μικρές ομάδες του Δαναού, ενώ όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική δημιούργησε την πρότυπη Ακαδημία του Κρόνου, προσφέροντας μάλιστα αρκετά ταλέντα στο τρικαλινό μπάσκετ.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο τρικαλινός προπονητής είχε χάσει τον αδελφό του Σούλη, ο οποίος ήταν και αυτός παλαίμαχος παίκτης, ενώ την περασμένη χρονιά απεβίωσε η μητέρα του.

Πηγή: Sportrikala.gr