Μπαμπούλα του έθνους” χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τον Έλληνα υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη. Σε δημοσίευμα, με τίτλο “Όλη η ισχύς στους πιστωτές”, το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στον κ. Μανιτάκη ως “τον ηλικιωμένο κύριο”, ο οποίος καλείται “να ψαλιδίσει τον γκροτέσκο διογκωμένο κρατικό μηχανισμό”.

“Θέλω να δώσω πάλι στη χώρα μου τιμή και αξιοπρέπεια, θέλω τα εγγόνια μου να μπορούν και πάλι να πουν ότι υπάρχουν γι’ αυτά όνειρα και αξίες”, δηλώνει ο ίδιος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο γερμανικό περιοδικό, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να “ξεφορτωθεί” αρκετές χιλιάδες υπαλλήλους από το Δημόσιο, μεταξύ των οποίων και καθηγητές.

Το γερμανικό περιοδικό υπογραμμίζει την καλή συνεργασία μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της Task Force, ενώ επαναλαμβάνει μια παλαιότερη δήλωση του κ. Μανιτάκη ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι “τρομερές εμπειρίες, τις οποίες θα θυμάμαι για πάντα κατά τη διάρκεια της ζωής μου”.

Τέλος, το Spiegel σημειώνει ότι ο Αντώνης Μανιτάκης συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που επιθυμούν να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων με συνταξιοδοτήσεις και απολύσεις μόνο των επίορκων, όσων ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους και όσων προσελήφθησαν με πλαστά αντίγραφα.

Πηγή: blog.gr