Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ θεωρείται πλέον δεδομένη. Έτσι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και το κενό τεσσάρων υπουργών. Οι θέσεις αυτές πρέπει να αναπληρωθούν άμεσα, καθώς ειδικά στην περίπτωση του κ. Μανιτάκη το φλέγον θέμα του Δημοσίου δεν παίρνει ούτε μια ώρα αναβολή. 

Το κενό αυτό σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες θα κληθούν να πληρώσουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη φορά λέγεται, διαφάνηκε άλλωστε και από τις χθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση με στελέχη πρώτης γραμμής και σε υπουργεία πρώτης γραμμής.

Πολλοί μάλιστα προτείνουν στον Ε. Βενιζέλο να δεχθεί να αναλάβει και τη θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αν και αυτό, τουλάχιστον μέχρι χθες το απόγευμα δεν φάνταζε πολύ πιθανό ενδεχόμενο. 

Το ποιοι και το πόσοι είναι ακόμη άγνωστο, είναι όμως παράλληλα δεδομένο ότι θα είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το άτομο που θα αναλάβει τη θέση του υπουργού που θα είναι αρμόδιος για τη δημόσια τηλεόραση και που θα αναλάβει να λειτουργήσει και τον μεταβατικό φορέα, αλλά κυρίως θα δημιουργήσει τη νέα ΕΡΤ.

Είτε η ΔΗΜΑΡ συνεχίσει να παρέχει ψήφο ανοχής είτε όχι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ενίσχυση της παρουσίας στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο νέο υπουργικό συμβούλιο, ενώ η αναμενόμενη νέα προγραμματική συμφωνία αναμένεται να καθορίσει και τον τρόπο λήψης κεντρικών αποφάσεων. 

Πέραν του ανασχηματισμού δηλαδή, πέρα από τα πρόσωπα φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει κυρίως να υπάρξει αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων με τη δημιουργία ενός νέου κέντρου λήψης αυτών καθώς όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις Βενιζέλου η εποχή μονομερών ανακοινώσεων απ’ το Μαξίμου τελείωσε.

Οι εξελίξεις πάντως αναμένονται ραγδαίες καθώς ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει κάποιες διερευνητικές επαφές σε αναζήτηση προσώπων η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ αλλάζει τα δεδομένα και ίσως αυξάνει τον αριθμό των μελών του ΠΑΣΟΚ που θα …ράψουν υπουργικό κοστούμι.

Πηγή: blog.gr