Μας άφησε και το 2015… Μία χρονιά που εμπεριείχε πολλές στιγμές που «έκοβαν» την ανάσα, όπως οι τελικοί του ΝΒΑ όπου κυριάρχησαν οι Ουόριορς ή το 49ο Superbowl που κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία πάσα για touchdown, με τους Πέιτριοτς του μοναδικού Τομ Μπρέιντι να πανηγυρίζουν. Στιγμές που μπορούν να χαρακτηριστούν περίεργες, όπως η ρίψη χαρτονομισμάτων στον πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ, την ώρα της ομιλίας του. Στιγμές «αναγέννησης», όπως η επιστροφή του Τάιγκερ Γουντς μεταξύ των κορυφαίων γκολφέρ, ή που τράβηξαν τα «φώτα» της δημοσιότητας σε όλο τον πλανήτη, όπως η μάχη μεταξύ Μειγουέδερ και Πακιάο.

Μαζί με όλα αυτά και άλλα σημαντικά «ενσταντανέ» της προηγούμενης χρονιάς, όπως η κατάκτηση του Stanley Cup στο χόκεϊ από τους Μπλάκχοκς, τον κλασικό γκραν πρι του Μονακό, την «αποκαθήλωση» της Ρόντα Ράουζι από τον Χόλι Χολμ, τη διαρκή παραμονή του Νόβακ Τζόκοβιτς στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις. Χωρίς να ξεχνάμε την κατάκτηση του MLB από το Κάνσας, την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών από την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά το 1999, και ασφαλώς τους υπέροχους παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι που κέρδισαν τον πέμπτο τίτλο τους στο κολλεγιακό πρωτάθλημα.

Η πιο ωραία εικόνα σχηματίζεται σε κάθε περίπτωση στο Centre Bell, όταν οι Quebec Canadiens του χόκεϊ χρωμάτισαν το παγοδρόμιο στη σημαία της Γαλλίας, δείχνοντας τη συμπαράσταση στο λαό της χώρα για τα φρικιαστικά επεισόδια στο Παρίσι και δίνοντας το καλύτερο πανανθρώπινο μήνυμα. Ίσως αυτό να έπρεπε να κρατήσουμε για το «λυκαυγές» του 2016…

Κι επειδή δεν αρκεί μόνο η περιγραφή, αξίζει το ταξίδι μέσω των ανάλογων εικόνων, στις καλύτερες φωτογραφίες του παγκοσμίου αθλητισμού για το 2015, υποδεχόμενοι το νέο έτος.