Οι Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης αποτελούσαν πρότυπα ακόμα και για μύθους του ΝΒΑ! Όχι δεν υπερβάλουμε! Και δεν το λέμε εμείς. Ο Κόμπι Μπράιαντ το είπε!

Ο παλαίμαχος θρύλος του ΝΒΑ μίλησε στην εφημερίδα Marca για το μπάσκετ και για την αυριανή (16/3) κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα δώσει το παρών πρεσβευτής της διοργάνωσης. Η κουβέντα πήγε και στην θητεία του στην Εθνική ΗΠΑ. Εκεί ο Κόμπι Μπράιαντ έδειξε το πόσο σημαντικούς παίκτες θεωρούσε τους δυο Ελληνες μπασκετμπολίστες.  

Ο «Black Mamba» αποκάλυψε πως όταν ήταν στην Εθνική ΗΠΑ μελετούσε παίκτες όπως ο «V-Span» και ο «3D» για να καταλάβει τον ρόλο του ηγέτη. Για τον Σπανούλη προχώρησε ακόμα παραπέρα και είπε ότι έλεγε στους συμπαίκτες του να τον μελετήσουν και τους τόνιζε ότι ο Ελληνας παίκτης μπορεί να… σκοτώσει τον αντίπαλο!

Αναλυτικά ο Κόμπι Μπράιαντ  είπε: «Όταν έφτασα στην εθνική ομάδα, είπα στον Μάικ Σιζέφσκι ότι ήθελα να είμαι ο ηγέτης της ομάδας, αυτός που θα καθοδηγεί την αλλαγή. Άρχισα να μελετώ παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης ή ο Μπαρμπόσα. Μερικοί συμπαίκτες μου με ρώτησαν τι έκανα. Τους είπα να μελετήσουν τον Σπανούλη. Ποιος είναι ο Σπανούλης, μου είπαν. Τους απάντησα: Ο Σπανούλης θα σε… σκοτώσει. Προσπάθησαν λοιπόν να μεταφέρω με σοβαρότητα στους συμπαίκτες μου την κατάσταση, χωρίς αστεία. Όλα ήταν πολύ σοβαρά. Υπάρχει ένας παίκτης από το παρελθόν που είχα παίξει εναντίον του και θα τον ήθελα στην ομάδα μου. Το όνομά του είναι Δημήτρης Διαμαντίδης και είναι από την Ελλάδα. Τον εκτιμώ και θα ήθελα να ήταν συμπαίκτης μου. Το μήκος και το μέγεθός του και όλα αυτά που μπορούσε να κάνει στην άμυνα. Θα ήθελα να είχα άλλον έναν παίκτη στο πλευρό μου για να βασανίζει τους κοντούς πόιντ γκαρντ».