Ο Ρικ Πιτίνο είναι σημείο αναφοράς του αμερικανικού μπάσκετ και το όνομά του είναι τεράστιο και ηχηρότατο στις ΗΠΑ! Όχι δεν είμαστε υπερβολικοί. Οσοι ξέρουν καλά τα πράγματα στο αμερικανικό μπάσκετ, ξέρουν και τι σημαίνει για το άθλημα στη χώρα ο Πιτίνο. Θέλετε παραδείγματα; Να σας δώσουμε ένα που δεν έχει μεν να κάνει με το μπάσκετ, αλλά δείχνει πόσο σημαντικό σημαντικό brand name έχει ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Μέχρι και συλλεκτική έκδοση μπέρμπον έχει βγει αφιερωμένη σε εκείνον, με την φωτογραφία του και το όνομά του να φιγουράρουν φαρδιά πλατιά στο μπουκάλι!

Το 2013 η γνωστή αμερικανική εταιρεία μπέρμπον «Maker’s Mark» αποφάσισε να τιμήσει με τον δικό της τρόπο τον Πιτίνο, που είχε κατακτήσει τότε το πρωτάθλημα στο NCAA με το Λούιβιλ (ο τίτλος βέβαια, αφαιρέθηκε αργότερα από τον Πιτίνο και την ομάδα, ελέω του τεράστιου σκανδάλου που ξέσπασε μετά την έρευνα του FBI για παράνομες δωροδοκίες νεαρών παικτών προκειμένου να δελεαστούν να φοιτήσουν στο γνωστό Πανεπιστήμιο και να παίξουν με την ομάδα στο Αμερικανικό Κολεγιακό Πρωτάθλημα). Το «Maker’s Mark Bourbon Collector Bottle Rick Pitino» κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό μπουκαλιών. Η φιάλη ήταν εντυπωσιακή και λουξάτη, ήταν καλυμμένη με κόκκινο και μαύρο κερί και την παράσταση έκλεβε η φωτογραφία και το όνομα του Πιτίνο.

Οσο για το… μαλλί το «Maker’s Mark Bourbon Collector Bottle Rick Pitino» δεν ήταν προσιτό σε όλα τα βαλάντια, καθώς το κάθε μπουκάλι κόστιζε 199.99 δολάρια!

Είχαν φτιαχτεί άλλα δυο μπουκάλια προς τιμήν του

Αυτή, πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα μπουκάλι της εταιρείας είχε την… γεύση του Πιτίνο. Η πρώτη ήταν το 1996  όταν ο Πιτίνο είχε σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή του NCAA με το Κεντάκι. Η «Maker’s Mark» έφτιαξε μια συλλεκτική έκδοση προς τιμήν του Αμερικανού κόουτς και της ομάδας σε ένα μπλε μπουκάλι.

Η εταιρεία είχε φτιάξει τότε 24.000 μπουκάλια, αλλά η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που τη ανάγκασε να βγάλει συνολικά 170.000 τέτοιες φιάλες στην αγορά. Μάλιστα ένα τεράστιο ποσό από τα έσοδα (250.000 δολάρια) είχαν δωθεί στο ίδρυμα που έφτιαξε ο Πιτίνο το «Daniel Pitino Foundation» για να τιμήσει την μνήμη του γιου του, Ντάνιελ, που είχε χάσει την μάχη με τον θάνατο στα πρώτα χρόνια της ζωής του το 1987  από συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια.

Η  δεύτερη φορά ήταν το 2007 όταν η «Maker’s Mark» έφτιαξε άλλη μια ειδική εκδοση αφιερωμένη στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι με τίτλο «The Unforgettables». Σε εκείνο το μπουκάλι φιγουράριζαν τεράστιες προσωπικότητες της ομάδας. Ο λόγος για τους Ρίτσι Φάρμερ, Σον Γουντς, Ντερόν Φελντχάους,  Τζον Ρέλφρεϊ και φυσικά ανάμεσά τους ήταν και ο Πιτίνο.

Και αντί επιλόγου νομίζουμε ότι ένα: «Εις υγείαν» πάει γάντι…