Ο Μαικλ Τζόρνταν αποτελεί ένα ισχυρότατο brand name, του οποίου η περιουσία ξεπερνάει και η αξία του ξεπερνούν τα 645 εκ.δολάρια. Ο «MJ» το 1989 παντρεύτηκε την Χουανίτα Βανόι την εποχή που αγωνιστικά προσπαθούσε να φτάσει στον πρώτο τίτλο της καριέρας του και να βρει τρόπο να κερδίσει τους «Bad Boys Pistons»

Το ζευγάρι έμεινε μαζί για 13 χρόνια πριν η σχέση τους τελειώσει το 2002, καθώς ο «MJ» διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση που οδήγησε στο πιο…ακριβό διαζύγιο που καταγράφηκε ποτέ τουλάχιστον σε δημόσια θέα μέχρι τότε καθώς οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία, μετά από 4 χρόνια με την Βανόι να αποσπά από τον θρύλο του NBA περί τα 168εκ. δολάρια. Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά τον Τζέφρι, τον  Μάρκους και την Τζάσμιν.

Οι δύο πρώτοι ασχολήθηκαν με το μπάσκετ σε κολεγιακό επίπεδο, ενώ η Τζάσμιν παντρεύτηκε τον Ρακίμ Κρίστμας, που αγωνίστηκε για 2 χρόνια στο NBA πριν ακολουθήσει καριέρα στο εξωτερικό και ομάδες της Τουρκίας και της Αυστραλίας. Φέτος, αγωνίζεται στην Όρμανσπορ με την ομάδα του να βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος.

Επιστρέφοντας στην ζωή του κατά πολλούς κορυφαίου παίκτη στην ιστορία του NBA, πέρασαν 9 χρόνια ώστε ο o «MJ» να δοκιμάσει και πάλι την τύχη του στον….έρωτα,αυτή την φορά με την 15 χρόνια νεότερη, Ιβέτ Πριέτο. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2011 με τον Τζόρνταν να ζητάει από την νυν σύζυγο του να υπογράψει συμβόλαιο, το οποίο προέβλεπε ότι στο λογαριασμό της θα μπαίνουν 1.000.000 δολάρια για κάθε χρόνο γάμου, ενώ μετά τα 10 χρόνια το ποσό θα ανερχόταν στα 5εκ. δολάρια. Μάλιστα, θα υπήρχαν και μπόνους(!) αν και εφόσον το ζευγάρι έκανε παιδιά.

Έτσι, το 2014, η ΙΒέτ έδωσε ζωή σε δίδυμα, ενώ το 2019 ο «Air» έγινε παππούς για πρώτη φορά. Οι χειρισμοί του σχετικά με τους Σάρλοτ Χόρνετς εγείρουν αρκετά ερωτήματα, αλλά γενικά ο «MJ» έχει στρέψει την προσοχή του πλέον στην φιλανθρωπία τα τελευταία χρόνια καθώς χρηματοδότησε δυο κλινικές στη Σάρλοτ, ενώ το 2018 και το 2019 έδωσε οικονομική βοήθεια σε πληγέντες από τον Τυφώνα «Florence» που χτύπησε την North Carolina,ενώ τον Σεπτέμβρη δώρισε περίπου 1εκ. δολάρια στους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από τον τυφώνα «Dorian» στις Μπαχάμες.