Ο forward των Boston Celtics, Jaylen Brown, οδήγησε πάνω από 15 ώρες για να βρεθεί στην γενέτειρα του, Ατλάντα από την Βοστώνη, έτσι ώστε να συμμετάσχει σε ειρηνική διαδήλωση για τον άδικο χαμό του George Floyd μετά από αστυνομική βία.

«Είναι μία ειρηνική διαδήλωση. Ότι είμαι celebrity, ότι παίζω στο NBA δεν με καθιστά αδύναμο να σχολιάσω τα γεγονότα. Πρώτα και πάνω από όλα είμαι ένας μαύρος άνδρας και ένα μέλος της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο JB σε ένα Instagram Live.

Μετά τον θάνατο του Floyd, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες λαμβάνουν χώρα σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφορικά με την αστυνομική βία.

Ο Brown είχε δημοσιοποιήσει τα πλάνα του να συμμετάσχει στην διαδήλωση, απευθύνοντας ανοικτό κάλεσμα σε ανθρώπους να σταθούν στο πλευρό του. Ο γκάρντ των Indiana Pacers, Malcolm Brogdon και ο ράπερ Lil Yachty ήταν δύο από τους επώνυμους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Ο άσος των Κελτών, διαδήλωσε με πλακάτ που έγραφε “I can’t Breathe” (“Δεν μπορώ να αναπνεύσω”, το είπε ο Floyd στον αστυνομικό που τον βασάνιζε). «Οι φωνές μας πρέπει να ακουστούν. Είμαι μόλις 23 χρονών. Δεν ξέρω όλες τις απαντήσεις. Αλλά νιώθω ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι.» δήλωσε.

Μάλιστα οργάνωσε την διαδήλωση φωνάζοντας, “No Justice” (Καμία δικαιοσύνη) και από πίσω του ακουγόταν, “No Peace” (Καμία ειρήνη), από τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Από την δική του πλευρά, ο γεννημένος στην Georgia, Malcolm Brogdon, είπε:

«Πρέπει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά. Ο Jaylen έκανε την αρχή και ηγήθηκε. Είμαι περήφανος για εκείνον. Χρειαζόμαστε και άλλους ηγέτες σαν τον Brown».


 


 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη جيلين براون (@fchwpo) στις