Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό από την απόφαση του Λανς Αρμστρονγκ να μην ασκήσει έφεση στις κατηγορίες της USADA (αμερικάνικη επιτροπή αντι-ντόπινγκ), κάτι που σημαίνει ότι αποβάλλεται εφ’ όρου ζωής από την ποδηλασία και χάνει τους επτά τίτλους Tour de France που είχε στην κατοχή του!

Σε επιστολή του, ο Αρμστρονγκ επιμένει ότι είναι αθώος, όμως δηλώνει κουρασμένος από τις “ανόητες κατηγορίες”.

Από την πλευρά της, η USADA ανακοίνωσε ότι τον αποβάλλει εφ’ όρου ζωής από την ποδηλασία, ενώ θα του πάρει και τους επτά τίτλους Τour de France που κατέκτησε τις χρονιές 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 και 2005.

Σύμφωνα με την USADA, o Αρμστρονγκ χρησιμοποιούσε από το 1996 διάφορες απαγορευμένες ουσίες, όπως η EPO, στεροϊδή, ενώ έκανε και μεταγγίσεις αίματος.

Ο Αρμστρονγκ αρχικά έκανε έφεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ για να μπλοκάρει τις κατηγορίες, όμως την έχασε. Στη συνέχεια, είχε προθεσμία μέχρι και σήμερα (24/8) να ανακοινώσει αν θα συνέχιζε να πολεμά τις κατηγορίες, με τον ποδηλάτη-είδωλο εκατομμυρίων φιλάθλων να αποφασίζει να κάνει πίσω. “Ερχεται ένα σημείο στη ζωή κάθε άνδρα, που πρέπει να πει “ως εδώ”. Για μένα, αυτό το σημείο είναι σήμερα.

Αντιμετωπίζω αυτές τις κατηγορίες από το 1999. Τα τελευταία τρία χρόνια, η USADA κάνει ένα κυνήγι μαγισσών.

Το αντίκτυπο που είχε στην οικογένειά μου και τη δουλειά στο ίδρυμά μου, με οδηγεί στη σημερινή μου απόφαση. Πρέπει να τελειώσω με τις ανοησίες”, αναφέρει στην επιστολή του ο Αρμστρονγκ.

Πηγή: blog.gr