Τα επόμενα 24ωρα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που συγκυβερνούν αναμένεται να καταθέσουν πρόταση στη Βουλή, για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τον Γ. Παπακωνταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και αποφασίστηκε να κινηθούν από κοινού τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Είναι προφανές ότι πρέπει άμεσα να αναζητηθούν και οι ποινικές ευθύνες για την παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, τα ονόματα που αφαιρέθηκαν από τη λίστα συνδέονται συγγενικά με τον πρώην Υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ως εκ τούτου, θεωρώ επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής, με τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην Υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών. Το δημόσιο συμφέρον έχει προσβληθεί, όπως και η ελληνική κοινωνία“.

Πηγή: blog.gr