Βρισκόμαστε στο 1903 και διαβάζουμε για ένα «χοντρό» επεισόδιο που συνέβη στον ζωολογικό κήπο που τότε βρισκόταν στο Παλαιό Φάληρο. Και μάλιστα με βάση τις περιγραφές μέχρι και τα δύο λιοντάρια, η Αθήνα και ο αδερφός της Ηρακλής, τρόμαξαν από την ένταση και αποτραβήχτηκαν στο βάθος του κελιού τους.

Πηγή εικόνας YouTube, αρχείο Δημήτρη Κακίτση

Τι ακριβώς είχε συμβεί; Δύο νεαροί ήθελαν να περπατήσουν στην απαγορευμένη ζώνη. Δηλαδή στον διάδρομο που χώριζε το κλουβί των λιονταριών από τους επισκέπτες. Ένας υπολοχαγός τους ζήτησε να φύγουν από εκεί, υπήρξε άρνηση και δεν άργησε να γίνει το επεισόδιο. Ο υπολοχαγός χαστούκισε τον ένα νέο ενώ τράβηξε το σπαθί του για να αμυνθεί όταν ο άλλος πήγε να του επιτεθεί.
Ακολούθησε συμπλοκή καθώς ο ένας επισκέπτης βρέθηκε πολύ κοντά στο να αφοπλίσει τον υπολοχαγό. Όμως αφού τους χώρισαν συνέχισαν τις απειλές και μάλιστα αντάλλαξαν και κάρτες.

-Δεν θα φύγεις αν δεν μου δώσεις το λόγο σου, μπροστά στον κόσμο ότι αύριο θα μου δώσεις ικανοποίηση φώναζε ο υπολοχαγός
-Σου έδωσα το επισκεπτήριό μου απάντησε ο νέος
-Πρόσεξε καλά ξαναφώναξε ο αξιωματικός.
-Να προσέξεις εσύ. Με βλέπεις χωρίς μουστάκι και νομίζεις ότι είμαι παιδί; Όταν εσύ έφευγες από τον πόλεμο εγώ πολεμούσα και πληγώθηκα απάντησε ο θαρραλέος νεαρός
«Τα θηρία του Ζωολογικού κήπου παρακολουθούσαν με περιέργεια τη σκηνή και στο τέλος αποσύρθηκαν έντρομα στα βάθη των κλουβιών τους» περιγράφει η εφημερίδα με γλαφυρό τρόπο.

Πηγή εικόνας YouTube, αρχείο Δημήτρη Κακίτση

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια