Μερικά καλά νέα που αυτές τι δύσκολες ημέρες μας κάνουν να σκεφτόμαστε θετικά (Δείτε ΕΔΩ το Part 2 και ΕΔΩ το Part 1):

-Η χώρα μας το τελευταίο 24ωρο είχε μόλις 7 νέα κρούσματα και κανέναν νεκρό μετά από πολύ καιρό!

-Στο Ρίο ντε Τζανέιρο το Σαββατοκύριακο το τεράστιο άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή ντύθηκε… γιατρός! Θυμίζουμε πως μέσα στον Μάρτιο είχε φωτιστεί με τις σημαίες των χωρών που πληγώνονται περισσότερο από την πανδημία.

-Σύμφωνα με το CNN, ντόπιοι της επαρχίας Punjab στην Ινδία μπόρεσαν να δουν καθαρά τα Ιμαλάια για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, καθώς η Ινδία βρίσκεται σε καραντίνα και η ατμόσφαιρα δεν μολύνεται. Το Δελχί είχε 44% μείωση της μόλυνσης του αέρα μόνο την πρώτη μέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας!

-Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας έγινε… νοσοκόμα έτσι ώστε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του Covid-19.

-Μεγάλης ηλικίας άνθρωποι που είχαν βρεθεί θετικοί στον Covid-19 καταφέρνουν και ξεπερνούν την ασθένεια. Για παράδειγμα στο Όρεγκον των ΗΠΑ, ο William Lapschie (βετεράνος του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου) γιόρτασε τα 104α γενέθλια του, έχοντας μόλις ξεπεράσει τον περιβόητο ιό. Στην Τζένοα μία γυναίκα 102 ετών τα κατάφερε ενώ στο Ιράν επίσης μία γυναίκα 103 ετών έγινε καλά μετά από μία εβδομάδα καραντίνας σε νοσοκομείο.

-Η Γερμανία συνεχίζει να βοηθά Ιταλία και Γαλλία, μεταφέροντας με ελικόπτερα στρατού, άτομα θετικά στον Covid-19 που χρειάζεται να μείνουν σε νοσοκομεία.


 

 -Το αστυνομικό τμήμα του Fort Meyers, Φλόριντα, έβγαλε όλα τα αστυνομικά αυτοκίνητα και σχημάτισε μία καρδιά για να ευχαριστήσει τους γιατρούς-νοσηλευτές του νοσοκομείου της πόλης που παλεύουν με τον Covid-19.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Fort Myers Police Department lined up their cars in shape of a heart and started lights at same time to thank frontline workers at Lee Memorial Hospital in Fort Meyers last Friday.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Good News Movement (@goodnews_movement) στις


 

 -Ζευγάρι στο East Yorkshire της Αγγλίας έπρεπε να ακυρώσει την δεξίωση του γάμου μετά την απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η Fiona και ο Adam Gordon αποφάσισαν να μην ακυρώσουν το κέτερινγκ της δεξίωσης και αντ’ αυτού να προσφέρουν τα φαγητά που προοριζόντουσαν για την δεξίωση, σε δύο τοπικά νοσοκομεία!


 

-Στην Αυστραλία πασίγνωστη αλυσίδα σούπερ μάρκετ αποφάσισε να καθιερώσει μία συγκεκριμένη ώρα μέσα στην μέρα που θα πηγαίνουν μόνο ευπαθείς ομάδες να ψωνίζουν, έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους ρισκάροντας να κολλήσουν.

-Το χειρότερο κομμάτι της πανδημίας για τις περισσότερες χώρες ανήκει στο παρελθόν σύμφωνα με τους ειδικούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχαζόμαστε γιατί πολύ εύκολα η κατάσταση μπορεί να αλλάξει.