Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι οπαδός του μπάσκετ. Και δεν είναι λάτρης της πορτοκαλί θεάς μόνο στα χαρτιά. Παίζει και ο ίδιος μπάσκετ όποτε βρει ευκαιρία και μάλιστα ήταν και μέλος της μπασκετικής ομάδας της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν στην Μόσχα για επίσημη επίσκεψη. Είχε συναντήσεις με την ηγεσία της ρωσικής κυβέρνησης και επιχειρηματίες σε μια προσπάθεια να προσελκύσει Ρώσους επιχειρηματίες   για να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην ρωσική πρωτεύουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασχολήθηκε και με το μπάσκετ. Και δικαίως. Κανόνισε να έχει συνάντηση με τον Δημήτρη Ιτούδη, Ελληνα προπονητή της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας, της ΤΣΣΚΑ. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ τα είπαν σε πολύ φιλικό ύφος. Δεν ξέρουμε αν μίλησαν και για πολιτική, αλλά για το μπάσκετ και τον αθλητισμό μίλησαν σίγουρα, ενώ έκαναν αναφορά και στο σημερινό παιχνίδι των Μοσχοβιτών με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 24ης Αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΙΤΟΥΔΗ