Με ένα νέο ρεκόρ Γκίνες, που έχει έμμεση σχέση με το μπάσκετ, έκλεισε το 2021. Το σημείωσε ο Steffan Reimer, ένας Καναδός δρομέας και καθηγητής φυσικής αγωγής, ο οποίος ολοκλήρωσε το μαραθώνιο της Manitoba, ντριμπλάροντας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα μία μπάλα μπάσκετ!

Συγκεκριμένα, ο Reimer κάλυψε 42.195 μέτρα σε 2 ώρες, 50 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, βελτιώνοντας κατά περίπου 10 λεπτά το προηγούμενο σχετικό ρεκόρ (3:00:05), το οποίο είχε επιτευχθεί το 2017.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι την ημέρα του αγώνα ο Καναδός δρομέας είχε ξεχάσει τη μπάλα μπάσκετ, με συνέπεια να πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του για να την πάρει! Ο Reimer είχε επιστρατεύσει στην προσπάθεια αυτή τον 10χρονο γιο και την 8χρονη κόρη του, τους οποίους εκπαίδευσε κατάλληλα, ώστε να του παρέχουν τα μπουκάλια νερό και τα τζελ.

Σημαντική παράμετρος, προκειμένου να επιβεβαιωθεί το ρεκόρ και με την πιστοποίηση της διεθνούς ομοσπονδίας μπάσκετ (FIBA), ήταν ένας διαιτητής να τον ακολουθεί με ποδήλατο από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδρομής, ώστε να μην υπάρξουν παραβάσεις στην ντρίμπλα.

Πηγή: irunmag.gr