Μία ξεχωριστή προσωπικότητα της πολιτικής σκηνής, παρουσίασε χθες στο κοινό του ο Σωτήρης Γεωργίου, στο πλαίσιο της εκπομπής «Κάνε παιχνίδι». Ο Βασίλης Λεβέντης, βρέθηκε στα στούντιο του Sport 24 Radio 103.3, επιδιδόμενος για άλλη μία φορά στις γνωστές του πολιτικές αναλύσεις, για τις οποίες έχει κερδίσει ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού κοινού. Την εκπομπή, πάντως, ένεκα και της περίστασης άκουσαν ουκ ολίγα άτομα, παρά το γεγονός ότι διεξάγεται μεταξύ 2 και 5 το πρωί, με τις τηλεφωνικές γραμμές να… παίρνουν «φωτιά».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας αρχικά:

«Όποιος βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, θα πάει και φυλακή. Το ευρώ είναι μια παγιωμένη κατάσταση και η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν σα να πέφτεις από το Ζάλογγο», για να συμπληρώσει με τα εξής λόγια:

«’Οταν μπήκαμε στο ευρώ έπρεπε να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που πάμε να κάνουμε τώρα. Αν τις είχαμε κάνει, τώρα θα ήταν η Ελλάδα Βέλγιο».

Ερωτηθείς τι θα έκανε αν κυβερνούσε ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι έγινε μεγάλο λάθος το 2009 και τώρα θα ζητούσε χρόνο από τους δανειστές:

«Είχα ζητήσει να γίνει οικουμενική το 2009, ώστε να υπάρχει ενότητα. Εδώ χωριστήκαμε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, αλλά όλοι γίνονται μνημονιακοί είναι όταν έρχονται στην κυβέρνηση. Τότε θα έκανα άλλα πράγματα. Το 2015 το μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι να ζητήσω 4-5 μήνες από τους Ευρωπαίους, ώστε να εφαρμόσω εσωτερική λιτότητα χωρίς το μαστίγιο των ξένων».

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι όσοι προεκλογικά «έσκιζαν μνημόνια», τώρα έχουν πρόβλημα.

«Η τιμή αυτών που είπαν όχι στα μνημόνια, δεν σώζεται. Αυτοί που είπαν “σκίζουμε τα μνημόνια” θα πρέπει να βρουν τρύπα να κρυφτούνε γιατί ανέβασαν τον πήχη ψηλά και τώρα θα πρέπει να έρθουν να μας πουν γιατί είναι καλό να αυξηθεί ο ΦΠΑ. Αυτή ήταν η λογική Σαμαρά».

Η συζήτηση κάποια στιγμή επικεντρώθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, με τον πρόεδρο της ΕΚ να εκφράζει την άποψή του στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, ως εξής:

«Εγώ τον Σαμαρά τον ξέρω από κοντά. Δεν χαιρόταν που έκανε ζημιά στη χώρα. Είναι μεν ακροδεξιος, αλλά σαν άνθρωπος δεν είναι κακός. Ήταν δυο χρόνια αντιμνημονιακός, ίδιος με τον Τσίπρα. Όταν ανέλαβε κατάλαβε ότι αν ακολουθούσε τις τρέλες 2 ετών, θα χρεοκοπούσε η χώρα και γι’ αυτό έγινε πειθήνιο ον της Μέρκελ. Και όταν είχαμε συζητήσει προσπαθούσε να με πείσει ότι δεν υπήρχε άλλη λύση».

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Λεβέντης αναρωτήθηκε τι πρέπει να γίνεται όταν έρχεται ένα πακέτο με χρήματα.

«Να ανοίξουμε εργοστάσια για να καταπολεμηθεί η ανεργία ή να κάνουμε προσλήψεις και να πάρουμε τις καθαρίστριες;».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι αγωνιά για τον φτωχό κόσμο και γι’ αυτό δεν θέλει να βγούμε από το ευρώ με την οικονομία μας σε αυτή την κατάσταση.

«Η αγωνία μου για τον φτωχό κόσμο με κάνει να μη θέλω να διολισθήσουμε προς τη δραχμή. Να πάμε σε δραχμή, προετοιμασμένοι, γεροί με ισχυρή παραγωγή. Να πάμε όμως σαν ξεφτιλισμένοι, είναι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα».

Όποιος επιθυμεί να ακούσει την χθεσινή εκπομπή, μπορεί να την ακούσει από εδώ.