Το Rise και το “Naija Odyssey” δεν είναι οι μόνες ταινίες που κυκλοφορούν μέσα στο 2022 και στις οποίες εμπλέκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Την Παρασκευή (16/9) το National Geographic έβγαλε το trailer του ντοκιμαντέρ “The Flagmakers”, με τον Έλληνα σούπερ σταρ να είναι ο εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας.

Το Flagmakers πραγματεύεται την καθημερινότητα των υπαλλήλων (ως επί το πλείστον μεταναστών) ενός εργοστασίου στο Oak Creek του Winsconsin, στο οποίο κατασκευάζονται κάθε χρόνο πέντε εκατομμύρια αμερικανικές σημαίες. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ταινία θεωρείται από τώρα σοβαρή υποψήφια για κάποιο μεγάλο βραβείο μέσα στο 2023…

«Όντας μετανάστης, βρίσκω το συγκεκριμένο φιλμ εξαιρετικά προσωπικό και μια βαθιά συγκινητική απόδειξη για όσους αποκαλούν αυτή τη χώρα “σπίτι”. Καθένα από αυτά τα εμπνευσμένα άτομα έχουν ξεπεράσει αντιξοότητες και προκλήσεις στη ζωή τους και φέρνουν αυτές τις μοναδικές εμπειρίες και ιστορίες, καθώς κατασκευάζουν την αμερικανική σημαία», τονίζει ο Αντετοκούνμπο στη σχετική ανακοίνωση.

Το Flagmakers κάνει την πρεμιέρα του αυτό το Σαββατοκύριακο (17-18/9) στο Camden International Film Festival του Μέιν και να αναμένεται να προβληθεί σε περιορισμένες αίθουσες στο Λος Άντζελες. Η πρεμιέρα του στους κινηματογράφους θα γίνει αργότερα το φθινόπωρο.

Το trailer της ταινίας: