Φανταστείτε την εικόνα σε ένα μακρινό μέλλον. Ενας αγώνας μπάσκετ να γίνεται με παίκτες ρομπότ, αντί για ανθρώπους! Μην βιαστείτε να πείτε ότι αυτά δεν γίνονται με τίποτα! Κι όμως, είναι πιθανό να το δούμε κι αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον. Όχι, δεν είμαστε υπερβολικοί. Ηδη οι μεγάλες εταιρείες έχουν φτιάξει ρομπότ που παίζουν μπάσκετ. Ακόμα, βέβαια, δεν μπορούν να κάνουν τις κινήσεις των παικτών, ούτε έχουν ανθρώπινη νοημοσύνη για λειτουργούν σαν άνθρωποι. Υπάρχουν, όμως, ρομπότ που δίνουν ρεσιτάλ στα σουτ με ποσοστά που θα τα ζήλευαν οι κορυφαίοι σουτέρ του πλανήτη. Η Toyota έφτιαξε ήδη ένα ρομπότ σουτέρ που δίνει ρεσιτάλ στα τρίποντα!

Ο μεγάλος βιομηχανικός κολοσσός έφτιαξε το Toyota Cue 3, το οποίο σουτάρει τρίποντα με τρόπο που θα τον ζήλευε ακόμα και η κορυφαία «καλαθομηχανή» του ΝΒΑ, ο Στεφ Κάρι. Το ρομπότ της Toyota έχει ύψος 2.08μ. Εχει ειδικά αισθητήρια όργανα που μετράνε τα πάντα και κανονίζουν την θέση του κορμού, την θέση των χεριών, την δύναμη. Και φυσικά σουτάρει με εξαιρετική τεχνική και με μυθικά ποσοστά!

Ηδη η Toyota παρουσίασε ένα βίντεο με τα κατορθώματα του ρομπότ και οι εικόνες δείχνουν ότι μπορεί να τα βάλει ακόμα και με τον Κάρι από τη γραμμή του τριπόντου.

 

O ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Tags:
assists