Όπως το λέει εκείνο το τραγούδι. «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν». Το Περιστέρι έσπασε σήμερα (31/3) με τη νίκη (80-72) επί του Παναθηναϊκού μια κατάρα που κρατούσε 16 ολάκερα χρόνια. Τόσα είχε να κερδίσει τους πράσινους.

Η τελευταία νίκη της ομάδας της Δυτικής Οχθης επί των πράσινων πήγαινε πίσω στο μακρινό 2003. Ηταν 1 Ιουνίου του 2003 όταν οι δυο ομάδες έπαιζαν στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ της Α1 στην τότε έδρα του τριφυλλιού στα Πατήσια.

Όλα άλλαξαν πια από εκείνη την στιγμή. Η Ελλάδα ζούσε τότε στους ρυθμούς της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, η χώρα ζούσε σε ένα οικονομικό ζενίθ. Τώρα εκείνη η Ολυμπιάδα μπήκε πια στο χρονοντούλαπο (αφήστε που συνδυάστηκε και με μια σκοτεινή περίοδο οικονομικών σκανδάλων), η χώρα ζει σε οικονομικό μαρασμό. Κάτι, όμως, έχει μείνει ίδιο από τότε. Ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο «Αρτζί» ήταν και τότε όπως και σήμερα προπονητής του Περιστερίου και είχε ρίξει και τότε όπως και τώρα ανάσκελα στο καναβάτσο την άλλη ομάδα που σημάδεψε την καριέρα του, τον Παναθηναϊκό.

Σε εκείνο το μυθικό ματς που ήταν το πρώτο στην σειρά των ημιτελικών των πλέι οφ της σεζόν 2002-03 το Περιστέρι είχε σπάσει την έδρα του τριφυλλιού και είχε πάρει τη νίκη με 85-82 με κορυφαίους τους Πελεκένο (22π.), Χάτσον (14π.), Γιοβανόσφκι (13π.).

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τα επόμενα δυο ματς, των ημιτελικών απέναντι στο Περιστέρι πάντως και πήγε στους τελικούς όπου αντιμετώπισε την ΑΕΚ και τελικά πήρε τον τίτλο.

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Τσαρτσαρής 10 (1), Μίντλετον 21, ΜακΝτόναλντ 10, Μπιούφορντ 14 (1), Κουτλουάι 15 (1), Καλαϊτζής, Λάκοβιτς 12 (1), Φώτσης, Αλβέρτης.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Θέος 4, Χάτσον 14, Δορκοφίκης 5 (1), Γιοβανόφσκι 13 (3), Ραντοβάνοβιτς, Πελεκάκος 22 (4), Κούρτοβιτς 5, Παπαμακάριος 12 (2), Γλυνιαδάκης 10.

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Κώστας Τσαρτσαρής (στο μέσο) σε μια μονομαχία με τους Περικλή Δορκοφίκη (αριστερά) και Μιχάλη Πελεκάνο

Τα πανηγύρια των παικτών του Περιστερίου

 

 Η έκφραση του Ιμπραήμ Κουτλουάι τα λέει όλα για τα συναισθήματα του Παναθηναϊκού

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ