Οταν τέλη δεκαετίας ’90 κι αρχές ’00 το μπάσκετ είχε το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον. Επεφτε ξύλο και των γονέων για μια χαμένη μπάλα. Kαι νωρίτερα όμως, πιο πριν, μέσα κοντά δεκαετίας ’90 δηλαδή, με παίκτες όπως φυσικά ο Μίτσελ Ουΐγκινς! Και πόσοι δεν πέρασαν κι από τον Μίλωνα, με το ένθερμο και πολυάριθμο τότε, κοινό να φωνάζει το χαρακτηριστικό: Μι-Μι-Μιλώνας! Ενταση, πάθος, νεύρα, επεισοδιακό σκηνικό, πάντοτε με μπασκετική αδρεναλίνη μπόλικη. Αλλες στιγμές, άλλες εποχές, άλλοι καιροί.

Βλέπετε στις εικόνες μερικούς πρωταγωνιστές, άλλους εύκολα αναγνωρίσιμους, άλλους ίσως όχι, στιγμιότυπα από το ιστορικό σωματείο της Νέας Σμύρνης, τον Μίλωνα (που όπως πολλοί άλλοι σύλλογοι με αίγλη περνά την δική του περιπέτεια στις χαμηλότερες κατηγορίες), με σημαντικούς, πάντα δυνατούς αντιπάλους, όπως ο Παπάγος, ο Ιωνικός, η Ολύμπια Λάρισας, το Παλαιό Φάληρο, το Μαρούσι, ο Εσπερος Καλλιθέας, το Περιστέρι, ο Πανιώνιος, η Νήαρ Ηστ, η Δάφνη. Αργότερα, στον Μίλωνα έπαιξαν και τόσοι ακόμη, όπως οι διεθνείς Κύπριοι άσοι, ο Σιζόπουλος, ο Νεοφύτου, ο Κούνας (κάποτε και τους τρεις με μαλλιά μακριά τούς μπέρδευαν εύκολα), αλλά και άλλοι πολλοί.

 

Χόμπσον-Μόργκαν από ματς του Παπάγου με Μίλωνα

Νάσος Μέντζος (Μίλων), Γιάννης Τσοπόκης (Νίκαια)

Φόρος, Σιώκος, Δ. Οικονομάκης, Μέντζος…

Παραλίκας

Νάνης (Ολύμπια Λάρισας), Καζιάνης

Παπαλουκάς, Τσόπης (Δάφνη), Σκλάβος (Μίλων) και ίσως παραπίσω αν δεν λαθεύουμε Ψυλέας (νεαρός τότε στον Μίλωνα)

Με Δεμέναγα ο Εσπερος

Πασχάλης με Αγαδάκο (Φάληρο)

Μαρούσι με Παντελιάδη

Kαι κόουτς Δ. Αποσκίτης, οι παράγοντες και Μίχαλος και Σίννης (δίπλα από Μέντζο, κάτω) και σύσσωμο το τιμ όταν είχε ανέβει η ομάδα Α1

 

Μέντζος εναντίον Πελεκάνου (Περιστέρι)

Μέντζος με Παπαλουκά (Πανιώνιος) και μεταξύ άλλων, Μοράλες, Διαμαντόπουλο, Σούμποτιτς

Γκρέιντζερ, Μέντζος κόντρα σε Μ. Σοφογιάννη (Νήαρ Ηστ, στην οποία επίσης έπαιξε ο Μέντζος)

Με τον Ηρακλή του Καμαριώτη

Τάκης Κορωναίος

Σταύρος Βαρυπάτης με Αλβιν Σιμς (Μακεδονικός)

Νεοφύτου με Νικητάκη (Αλιμος)

 

Κούνας με Παπακώστα (Δάφνη)

Tags:
Ελλάδα