Περισσότεροι από 70 χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν Αυγουστιάτικα στο ΟΑΚΑ για τους πέντε αγώνες της Εθνικής κι αυτό περνά ένα ξεκάθαρο μήνυμα ΕΥΘΥΝΗΣ προς όλους.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Θα μου επιτρέψετε να μη μείνω πολύ στη νίκη επί του Βελγίου όχι τόσο επειδή ήταν αναμενόμενη αλλά για το λόγο ότι επιδιώκω πάντα να βρίσκω κάτι παραπάνω σε τέτοιες καταστάσεις. Και το sold out (ακόμα ένα) στο ΟΑΚΑ μου έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθώ συνολικά με αυτό το «φαινόμενο» που έχουμε μπροστά μας.

Όταν από τις 11 ως τις 28 Αυγούστου, μέσα σε περίοδο διακοπών, μαζεύονται συνολικά περισσότεροι από 70 χιλιάδες άνθρωποι στο ΟΑΚΑ για την Εθνική ομάδα (και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο βεβαίως) τότε το μήνυμα που λαμβάνουμε είναι ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ!

Και δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι δε θα βρίσκονται 12 παίκτες στο Μιλάνο (κι αργότερα στο Βερολίνο) αλλά χιλιάδες που θα τους συντροφεύουν. Έχουμε με κάτι πολύ πιο σπουδαίο.

Μόνο η εικόνα στις κερκίδες έκανε τη ψυχή σου να ανοίγει. Και να διαπιστώνεις ότι ο κόσμος έχει ΒΑΡΕΘΕΙ την τοξικότητα, το «δηλητήριο» που χύνεται στη στείρα αντιπαλότητα, στα αηδιαστικά συνθήματα και στις μολυσμένες ατμόσφαιρες.

Ο κόσμος ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙ! Θέλει να θαυμάσει τα είδωλά του που είναι και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο άθλημα. Θέλει να περάσει καλά, όμορφα και να γυρίσει «γεμάτος» στο σπίτι όχι επειδή έχασε ο αντίπαλος αλλά για το λόγο ότι όλα ήταν υπέροχα ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ.

Η Εθνική είναι η ΟΜΑΔΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Είναι η επίσημη αγαπημένη και αυτό δε θα αλλάξει οπότε ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να το σεβαστούμε. Ούτε για μικροπολιτικά παιχνίδια θα χρησιμοποιείται αφού μας εκπροσωπεί όλους.

Όποιος αισθάνεται το αντίθετο σαφώς και αναγνωρίζει ότι δεν έχει θέση σε αυτή την υγιή ατμόσφαιρα.

Ο κόσμος δε θέλει να μισεί, θέλει να αγαπά. Δυστυχώς ακόμα και από ΜΜΕ (δεν ασχολούμαι καν με τα «σχόλια αναγνωστών») παίρνει δηλητήριο και γερή όσφρηση τοξικότητας. Γιατί; Υπάρχει λόγος;

Οφείλουμε, λοιπόν, να σεβαστούμε το μπάσκετ, να σταματήσουμε να το «βιάζουμε» με κάθε τρόπο και ταυτόχρονα να επιδιώκουμε να αλλάξουμε την εικόνα θεωρώντας ηλίθιους τους πάντες που αντιτίθενται σε αυτό που προσπαθούν να μας περιγράψουν ως «πραγματικότητα».

Αυτοί οι χιλιάδες μέσα σε περίοδο διακοπών και σε λίγες μέρες μας έδειξαν ποιο είναι το εθνικό μας σπορ και ποια η επίσημη αγαπημένη. Και είμαστε υποχρεωμένοι να το σεβαστούμε.

Πρώτοι οι παράγοντες, ειδικά στην Basket League που η κατάσταση είναι ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ και αποτελεί δυσφήμηση.